Patriarhia Română acordă 3.000 lei fiecărei familii cu victime de la Crevedia. Şi Guvernul promite ajutor financiar

Marcel Ciolacu a anunţat că sunt 7 case avariate în urma exploziilor de la o staţie GPL de la Crevedia. Premierul promite sprijin, la fel şi BOR.
Filip Stan
27 aug. 2023, 14:55
Patriarhia Română acordă 3.000 lei fiecărei familii cu victime de la Crevedia. Şi Guvernul promite ajutor financiar

Patriarhia Română anunţă că se solidarizează cu victimele tragediei de la Crevedia, urmând să acorde un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident.

„Patriarhia Română exprimă profundul său regret pentru victimele exploziei petrecute sâmbătă, 26 august 2023, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa. Acest tragic eveniment soldat cu multe victime umane, în cazul actual două persoane decedate şi 56 rănite, este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de Biroul de Presă.

Astfel, Patriarhia Română acordă un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident, iar Arhiepiscopia Bucureştilor se oferă să susţină integral costurile legate de serviciile funerare ale persoanelor care au trecut la cele veşnice în urma tragicului accident.

Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 46  sunt răniți. UPDATE: noi explozii, sunt răniţi şi jurnalişti. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

„La rândul ei, Arhiepiscopia Târgoviştei, prin departamentul social-filantropic, este alături de familiile victimelor, prin ajutorare concretă. De asemenea, Patriarhia Română adresează un îndemn frăţesc eparhiilor ortodoxe româneşti din ţările unde sunt transportate victimele în stare gravă să contribuie prin donaţii la costurile suplimentare ocazionate de transportul victimelor transferate la spitalele din străinătate de la aeroporturile unde ajung răniţii, până la clinicile care îi preiau, precum şi la costurile de cazare a membrilor familiilor care i-ar putea însoţi pe aceşti grav răniţi. Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască grabnică însănătoşire celor ajunşi pe patul de suferinţă din cauza acestei tragedii, să-i mângâie şi să-i întărească pe cei apropiaţi!”, mai arată sursa citată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, afirmă că, din datele existente, în urma exploziilor şi incendiului de la o staţie GPL din Crevedia au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. El anunţă că tuturor familiilor evacuate li se vor pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă şi că a discutat cu premierul despre modalităţi de a-i ajuta pe aceşti oameni.

”Am avut o discuţie în această dimineaţă cu premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a pune la punct modul în care îi vom ajuta pe locuitorii din Crevedia ale căror case şi gospodării au ars sau au fost afectate în incendiul de aseară. Tot în cursul acestei dimineţi, am solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât să acţionăm rapid pentru ca oamenii să se poată întoarce, în cel mai scurt timp, la casele lor. Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă”, a afirmat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

El a menţionat că la prima oră, au ajuns la Crevedia alimente şi alte ajutoare pentru cei care au fost afectaţi de incendiu.

”Încă o dată, le mulţumim pompierilor, cadrelor medicale, ambulanţierilor, oamenilor de ordine, tuturor celor care, aseară, au intervenit, riscându-şi viaţa, pentru ca efectele exploziilor şi incendiilor să fie cât mai mici”, a transmis el.

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Deliciu dulce pentru o cină reușită. Tort cu nuci, mascarpone și smochine
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
EVERESTUL: DORINȚA DE ASCENSIUNE AFLATĂ ÎN UMBRA MORȚII ȘI A PERICOLELOR LA EXTREM
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...