Vlad Pascu, beizadeaua drogată, care a pruvocat un accident în 2 Mai soldat cu două decese și patru persoane rănite, a fost recent plasat sub arest de către autorități. După ce a fost interogat de către procurorii de la DIICOT cu aproximativ o zi în urmă, s-a întors în închisoare, dar starea sa de sănătate lasă mult de dorit.
Conform informațiilor de pe Cancan.ro, băiatul de bani gata a intrat într-un episod de sevraj, prezentând simptome neplăcute. Acum acesta se află sub atentă supraveghere medicală.
Vlad Pascu se află în prezent în custodia poliției, iar sursele indică faptul că starea sa de sănătate este precară. Cu o istorie de dependență de droguri începând chiar din jurul vârstei de 13 ani, tânărul de 19 ani dintr-o familie înstărită se confruntă acum cu simptomele sevrajului, generând reacții uimitoare.
„Acuză dureri abdominale și articulare, nu doarme absolut deloc și nici nu mănâncă, este extrem de agitat. Are momente în care plânge și momente în care devine agresiv verbal. I s-a făcut o evaluare psihiatrică, iar un medic în supraveghează. Durerile fizice date de sevraj sunt reale, iar astfel de pacienți trebuie monitorizați atent. Are pulsul foarte mare și transpiră abundent. A stat de vorba cu avocata sa, dar nu este lucid și nici nu are un discurs lucid. Spune că vrea acasă, nu este conștient de gravitatea faptelor sale. Cere ciocolată tot timpul!”, au mărturisit sursele Cancan.
Surse oficiale spun că experții au găsit nu mai puțin de șase substanțe psihoactive în organismul tânărului inconștient care, după ce le-a ingerat, s-a urcat la volan și a ucis în 2 Mai doi tineri studenți care mergeau pe jos, spre Mangalia, alături de alți prieteni.
Testul inițial făcut de Poliție a arătat că acesta consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. Potrivit specialiștilor citaţi de Adevarul, șoferul nu ar fi consumat șase droguri diferite, ci un cocktail „fabricat” de traficanții de droguri.
„În momentul când consumatorul cumpără de la dealer o anumită substanță, aceasta poate fi, pe românește, „botezată” cu alte substanțe care pot avea mai mult sau mai puțin efecte psihoactive. De exemplu, cocaina poate fi, să spunem așa, completată cu Fentanyl”, spune Cristian Oprișan, fostul șef al Serviciului Antidrog Constanța, potrivit sursei citate.
El a explicat că și amfetamina, la rândul său, este compusă din alte substanțe de bază, pe care drugtesterul nu le depistează separat, însă laboratorul le evidențiază pe fiecare în parte. De aici provine diferența sesizată de specialiștii de la medicină legală.
„Dealerii în goana lor după câștiguri, pot să diminueze puritatea unor substanțe și din acest motiv vedem și unele reacții care pot apărea de la consumul acestor substanțe: deformarea realității, agitație. Este clar că o persoană în această stare nu poate conduce o mașină”, a declarat specialistul.