Un bărbat de 63 de ani rănit în exploziile de la staţia GPL din Crevedia a decedat la Spitalul Floreasca.
Reprezentanţii spitalului au declarat pentru News.ro că bărbatul de 63 de ani a fost rănit în prima explozie produsă sâmbătă la staţia GPL din Crevedia.
Drama familiei soților care au murit în urma exploziilor de la Crevedia continuă! „Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți”
De asemenea, au precizat că acesta era civil, la Spitalul Floreasca fiind internaţi şi pompieri răniţi în deflagraţii.
Bărbatul decedat era unul dintre cei doi pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic aflaţi în unitatea sanitară.
Numărul persoanelor care au murit în urma exploziilor se ridică la 3, după ce un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au decedat, bărbatul din cauza unui infarct, iar femeia din cauza arsurilor.
CJ Dâmboviţa a aprobat ajutoare în valoare de 335.000 de lei pentru familiile afectate de exploziile de la staţia GPL din comuna Crevedia
Explozie Crevedia. Trei pacienţi sunt în stare critică, 12 au fost transferaţi în străinătate
”În urmă cu câteva momente, în şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au fost aprobate primele ajutoare financiare care vor ajunge la familiile afectate de exploziile din comuna Crevedia. Din suma totală de 335.000 de lei, 300.000 de lei sunt destinaţi celor 75 de adulţi şi 34.500 de lei celor 23 de copii, diferenţa urmând să rămână la dispoziţia filialei dâmboviţene a Crucii Roşii”, a anunţat într-o postare pe Facebook preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefam.
Aceşti bani vor putea fi folosiţi de oamenii din Crevedia pentru a se întreţine în perioada următoare.
Totodată, sumele necesare pentru reconstruirea şi reabilitarea caselor vor fi alocate printr-o hotărâre a Guvernului, după evaluarea pagubelor.
Procurorii DNA se află miercuri dimineaţă la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, în condiţiile în care, în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, pe rolul DNA au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, în legătură cu autorizarea staţiei GPL. Dosarele vizează presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea staţiei. Reprezentanţi ai DNA au precizat că sunt ridicate documente în legătură cu dosarul de la Secţia militară referitor la verificările ISU la staţia GPL la care s-au produs exploziile.
Ministrul Alexandru Rafila vine cu vești bune despre trei dintre victimele exploziilor din Crevedia, care sunt tratate în străinătate. În România, doi pacienți sunt în stare foarte gravă.
„Avem în continuare în București doi pacienți foarte grav, unul care are arsuri de peste 95% din suprafața corpului la Spitalul Floreasca, celălalt la Bagdasar Arseni, un bărbat nepalez cu arsură de peste 90%. Sunt în stare critică amândoi și cu prognostic rezervat”, a declarat, joi, Rafila, după ședința de Guvern.
În rest, în România sunt pacienți cu stare ușoară sau medie. În ce privește pacienții aflați în străinătate, prima veste bună vine din Belgia, unde unul dintre răniți a fost detubat, respiră spontan și este conștient.
O veste bună vine și din Graz, Austria, unde un pacient cu o suprafață arsă de peste 10% a evoluat foarte bine, este stabil hemodinamic, iar medicii apreciază că l-ar putea avea externa săptămâna viitoare.
De asemenea, în Norvegia, un pompier cu arsuri de peste 25% respiră spontan, este stabil hemodinamic, se simte bine, starea de sănătate s-a ameliorat și de joi începe ședințele de fizioterapie și de recuperare, adaugă ministrul.
„De asemenea, avem acea problemă la Milano, unde există pacientul cu peste 90 la sută din suprafața corporală cu arsuri, el este stabil, dar rămâne în stare critică, iar celălalt pacient se află în curs detubare care are arsuri pe mai mult de 45% din suprafața corpului. Ambii sunt civili”, a afirmat ministrul.