Românii din Grecia cer ajutor pe Facebook, dar conaţionalii consideră că este vorba de o înşelătorie: „Cât tupeu să ai!?”

Deşi sezonul estival se apropie de sfârşit, clima mai călduroasă face ca românii să meargă încă în vacanţe îm Grecia, unde în perioada aceasta şi preţurile încep să scadă. Cu toate acestea, se pare că unii au probleme în a-şi drămui banii şi ajung în situaţii critice sau doar încearcă să îşi înşele conaţionalii cu suflet mare.
Mircea Filipescu
06 sept. 2023, 16:32
Românii din Grecia cer ajutor pe Facebook, dar conaţionalii consideră că este vorba de o înşelătorie:

Faimosul grup românesc de Facebook „Forum Thassos” a apărut un anunţ al unui român disperat, care susţine că a rămas fără bani de întoarcere în Grecia, împreună cu familia, şi face apel la membrii grupului să-l ajute.

Acesta a scris că nu mai are resurse financiare nici pentru benzină. Nu este clar dacă anunțul este real sau mai degrabă la mijloc este o glumă sau chiar o tentativă de înșelătorie.

„Bună seara!!! Vin cu o rugăminte către dumneavoastră și nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu am făcut asta niciodată: Am venit și eu în vacanță cu soția și fetița de un an și fiind pentru prima data aici, am rămas fără banii sa ne întoarcem în România, nu mai avem nici de ferry boot, nici de benzină până acasă. Vă rog frumos dacă se poate să ne ajutați!!!! Suntem în Potos”, scrie în anunțul postat pe Forum Thassos, potrivit Ziare.com.

După un timp, administratorii grupului au închis comentariile, în lipsa unor dovezi că familia s-ar află cu adevărat în Grecia. Ulterior au revenit asupra deciziei: „Am repornit comentariile. Ne-au fost trimise în privat dovezi că este acum cazat undeva cu familia.”

Românii pun la îndoială povestea românului care ar fi rămas în Grecia fără niciun ban

„Deci cu postarea asta cred că le-am văzut pe toate începând de la: cine îmi aduce 10 l de ulei, cine are un loc să mă ducă acasă, mi-am uitat chiloții pe plajă va rog să mi aduceți în București. Nu pot să cred așa ceva. Cât tupeu să ai să ceri public bani să te întorci acasă din concediu de la membrii acestui forum. Nu ai mamă, tată frate prieten care să te ajute? Eu totuși sper că este scris la mișto.”

„Chiar astăzi au fost sparte conturile de Facebook ale unor prieteni, iar cei ce l-au spart au început să ceară bani tuturor prietenilor cu care vorbeau frecvent, iar unii chiar au picat în plasa.

Nu zic neapărat că este aceeași situație și aici, dar cred că este o informație utilă.”

„Și cam cât doriți? 2-3 mii € e ok? No hate, dar prima dată contactezi prietenii din țară, imposibil să nu te ajute.”

„În afară unei situații neașteptate și nefericite, situație care nu apare descrisă în postare, nu prea ai cum să rămâi fără bani…doar nu ai mâncat sau prelungit vacanță de ei fără să te gândești la drumul de întoarcere. Până când nu există detalii cu eventuale dovezi e bine să tratați asta că pe un scam.”

„Am ajutat anul trecut pe cineva care a avut de nevoie de bani să plece de pe insulă”

„Am ajutat anul trecut pe cineva care a avut de nevoie de bani să plece de pe insulă. Mi-a lăsat garanție un ceas în valoare de 150 euro. Încă aștept să îl ia înapoi, că „avea valoare sentimentală”. Însă în curând cred că și să îl scot la licitație, că așa mare valoare are încât încă nu l-a luat, după mai mult de un an.”

„Cum ați reușit? Gen banii de întors îi puneți deoparte..nu va atingeți de ei chit că mănânci pâine goală…Nu suntem în vama veche totuși să facem chetă de naș.”

„V-au furat banii? Ați pierdut banii? Ce s-a întâmplat? Dacă nu știm, nu cred că ajutăm (cel puțin eu)!”

Citeşte şi: Badea Vasile din Rebra, dovada vie că omul sfințește locul indiferent de vârstă! La 84 de ani merge la coasă și nu de dă în lături de la nicio muncă. ”Cosea pe o coastă atât de abruptă, nu îţi venea să crezi că se poate munci pe acel deal”

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!