Datoriile la cămătari i-au distrus viaţa. De 30 de ani şi-a pierdut toată familia: „Au plecat în Italia şi nu mai ştiu nimic. Dar mă bucur că am cu cine vorbi şi trec zilele”

Mircea Ivan, în vârstă de 66 de ani, şi-a pierdut toată familia în urmă cu aproape 30 de ani, după ce a fost ruinat de un împrumut la cămătari, iar de aproape un an este rezident al Unității Medico-Sociale Răducăneni.
Mircea Filipescu
06 sept. 2023, 17:34
Datoriile la cămătari i-au distrus viaţa. De 30 de ani şi-a pierdut toată familia:

Relaţia dintre bătrân şi fiul său s-a încheiat în urmă cu aproape 30 de ani, din cauza unei datorii la cămătari, pe care seniorul a făcut-o chiar pentru copil, sumă cu care, la vremea aceea, se puteau cumpăra două apartamente în Iaşi.

Mircea Ivan are aproape 30 de ani de când nu mai știe nimic despre fiul său. Acesta a făcut un împrumut pentru el, o sumă care la acea vreme valora cât două apartamente în județul Iași. Fiul lui a luat banii și a plecat în Italia, iar de atunci nici nu a mai luat legătura cu tatăl lui.

În prezent, Mircea Ivan este beneficiar al Unității Medico-Sociale Răducăneni. Acesta are insuficiență respiratorie și nu se poate deplasa fără un cărucior cu rotile, potrivit Bzi. Este singur pe lume, fără familie, însă nu se simte singur. Bărbatul a stat o perioadă la un centru de bătrâni din Podu Iloaiei, unde nu a fost mulțumit de condiții. Ulterior, a ajuns la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași, unde a fost ajutat de un asistent social să fie transferat la centrul la care se află acum.

„Pe data de 8 septembrie fac un an de zile de când stau în acest centru. Am un băiat care este în Sicilia, dar nu mai vorbim de mulți ani. În anul 1996, eu am făcut un împrumut la cămătari pentru el și nu am mai văzut banii ăia, iar de aproape 30 de ani nu mai vorbim. A luat banii și a plecat în Italia, iar eu am fost nevoit să mă descurc pentru a scăpa de camătă. Am avut o căsnicie de 24 de ani, iar fosta mea soție a ales și ea să plece în Italia cu o prietenă.

Citeşte şi: Românii din Grecia cer ajutor pe Facebook, dar conaţionalii consideră că este vorba de o înşelătorie: „Cât tupeu să ai!?”

Trebuia să facem nunta de argint, dar nu am mai apucat. Acum sunt singur, nu vine nimeni să mă viziteze, însă eu mă bucur că aici, la centru, am cu cine sta și trec zilele”, declară Mircea Ivan, pentru sursa citată.

Mircea Ivan

Mircea Ivan s-a ocupat o perioadă bună de timp cu controlul tehnic de calitate la Uzina metalurgică Iași, iar timp de 20 de ani a fost vatman. Meseria de vatman este una care necesită foarte multă atenție, însă bărbatul a trecut printr-o situație tragică în acea perioadă, care a dus la decesul unui om. Era debutant în această meserie, iar în timp ce era pe traseul 11, în fața Hotelului Traian, un bătrân a traversat neregulamentar și a fost lovit de tramvai. Timp de trei zile, acesta a fost în comă, iar mai apoi a murit.

„O perioadă bună de timp am lucrat la Metalurgica, unde făceam controlul tehnic al calității, iar timp de 20 de ani am fost vatman. Este o meserie care necesită multă atenție, iar în timp ce eram la început, îmi aduc aminte că eram pe traseul 11, în fața Hotelului Traian, un moș a sărit în fața tramvaiului, încerca să traverseze neregulamentar și a dat cu capul de asfalt. A fost în comă și după trei zile a murit. Am fost scos nevinovat și am mers înainte”, spune Mircea Ivan, bărbatul care a rămas fără familie din cauza unui împrumut la cămătari.

Citeşte şi: Badea Vasile din Rebra, dovada vie că omul sfințește locul indiferent de vârstă! La 84 de ani merge la coasă și nu de dă în lături de la nicio muncă. ”Cosea pe o coastă atât de abruptă, nu îţi venea să crezi că se poate munci pe acel deal”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
S-a dat ordin în UE și toată România. Este obligatoriu din 3 iulie. Nu se mai poate vinde
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Acești șoferi sunt cel mai expuși la amenzi. Cad ușor victimele polițiștilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!