Veşti bune pentru pensionari. Primul venit, primul servit! Se dau 2600 de lei de la stat, cazare, trei mese şi 12 zile de răsfăţ

Biletele de tratament pentru pensionari rămase nerepartizate se redistribuie în aceleaşi condiţii în aceste zile. Peste 120.000 de pensionari români vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balnear în acest an.
Filip Stan
11 sept. 2023, 23:42
Veşti bune pentru pensionari. Primul venit, primul servit! Se dau 2600 de lei de la stat, cazare, trei mese şi 12 zile de răsfăţ
Până când își pot ridica pensionarii biletele de tratament balnear

La începutul lunii martie 2023 se anunța faptul că peste 120.000 de pensionari din țara noastră vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balneare.

Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală.

În ceea ce priveşte costul lor, o parte mică din bilete se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu le plătesc la preţ întreg, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că ei mai achită 50% din valoarea tichetului. Nu toate biletele au fost folosite în seriile anterioare, astfel că mai multe judeţe au început redistribuirea acestora în aceste zile

O nouă serie de bilete în stațiuni a ajuns la Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud. Beneficiarii le pot ridica deja de la ghișeele instituției.
”Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate un număr de 116 bilete de tratament balnear aferente seriei 14/2023, cu intrare începând cu data de 27.09.2023, pentru următoarele stațiuni: Băile 1 Mai, Bizușa, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Herculane, Moneasa, Ocna Șugatag, Olănești, Saturn, Slănic Moldova, Sovata, Tășnad, Turda, Tușnad și Vatra Dornei.

Un nou ajutor pentru românii vulnerabili. „Primul venit, primul servit”. Cum se pot obţine 10.000 lei GRATIS de la Guvern

Acestea se pot ridica de la sediul instituţiei noastre zilnic, conform programului de lucru cu publicul, de luni până joi între orele 8:30-15:00, vineri între orele 8:30-13.00 până la data de 18.09.2023.

Redistribuirea biletelor de tratament neridicate va avea loc la data de 19.09.2023 începând cu ora 8:30”, a transmis CJP.

Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă și grădiniţă, vouchere stomatologice şi carduri pentru tineri. Pachet masiv de ajutoare pregătit de Guvern

 

A sosit noua serie de bilete de tratament pentru pensionari la Casa Județeană de Pensii Sălaj

Casei Județene de Pensii Sălaj (CJP Sălaj) i-au fost repartizate 125 bilete de tratament pentru seria 14. Începând din 27 septembrie, acestea pot fi folosite în următoarele stațiuni: 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Călimănești, Covasna, Felix, Geoagiu, Herculane, Moneasa, Ocna Șugatag, Saturn, Tășnad și Vatra Dornei.

Doritorii își pot ridica biletele de la sediul instituției, până în data de 15 septembrie (zilnic între orele 8 – 14 și vineri între orele 8 – 13). Redistribuirea biletelor de tratament, alocate şi neridicate de către persoanele care au fost în repartiție, se va face în funcție de punctajul obținut în urma depunerii cererii în perioada 18 – 26 septembrie.

La eliberarea biletelor de tratament, beneficiarii se vor prezenta cu actul de identitate în original, cuponul pentru plata pensiei din luna august (copie și original)/adeverința eliberată de către angajator cu câștigul brut aferent lunii anterioare eliberării biletului, precum și biletul de trimitere formular cu regim special eliberat de către medicul de familie/medicul de specialitate (copie și original). Este important ca pe biletul de trimitere să fie specificată stațiunea în care se recomandă efectuarea tratamentului balnear.

Sejurul asigurat printr-un bilet de tratament este de 16 zile, acesta având incluse cazarea cu trei mese pe zi și tratamentul pentru o perioadă de 12 zile.

Casa de Pensii Neamț – 128 bilete de tratament balnear – a XIV-a serie

asa Județeană de Pensii Neamț anunță că pentru a paisprezecea serie de tratament balnear, ce are ca dată de intrare în stațiuni perioada 27-30 septembrie 2023, s-a realizat alocarea automata a 128 bilete de tratament balnear în următoarele stațiuni:

  • Amara, Bălțătești, Buziaș, Covasna, Căciulata, Eforie Nord, Felix, Herculane, Lacu Sărat, 1Mai – Oradea, Mangalia, Neptun, Nicolina, Olănești, Sovata, Saturn, Sarata Monteoru, Slanic Moldova, Tușnad și Vatra Dornei.

Biletele pentru pensionari sunt alocate prin aplicație informatică, beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verificată la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției https://www.pensiineamt.ro/bilete-de-tratament/

Ridicarea biletelor de tratament balnear alocate se va realiza numai după informarea telefonică, la data stabilită, de luni până vineri, între orele 8.30 – 13.00.

Informații privind biletele de tratament pot fi solicitate telefonic la numărul de telefon 0233.211353 sau la adresa de e-mail[email protected]
Bilete tratament 2023. Sejur de 16 zile pentru pensionari plătit de Guvern. Daniel Baciu: „Valoarea vacanţei este de 2600 de lei” EXCLUSIV

Reamintim ca pentru a se înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament, potențialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii, cu cel puțin 30 de zile înainte de prima lună din perioada în care se solicita sejurul, doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr.1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute de document, necesare în vederea identificării solicitantului, opțiunilor acestuia și a categoriei de beneficiar), urmând ca restul documentelor să fie atașate cererii la momentul eliberării biletului.

Menționăm că până la această dată sunt depuse 5848 cereri de tratament balnear pentru anul 2023, fiind valorificat un număr de 1768 bilete de tratament.

Bilete de tratament pensionari 2023:

Bilete de tratament balnear pentru pensionari, disponibile şi la Casa de Pensii Argeş

Casa Judeţeană de Pensii Argeş a început distribuirea biletelor de tratament balnear pentru seria 14 din acest an, cu date de plecare în perioada 27 – 30 septembrie 2023.

Sunt disponibile 169 bilete de tratament balnear in statiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buzias, Caciulata, Calimanesti, Covasna, Eforie Nord, Felix, Govora, Herculane, Moneasa, Neptun, Olanesti, Pucioasa, Sarurn, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Techirghiol si Vatra Dornei.

Repartitia poate fi consultata si pe site-ul institutiei www.cjparges.ro

Au ramas bilete pentru care nu au fost solicitari in statiunile: Buzias – 1 bilet, Moneasa – 2 bilete, Pucioasa – 1 bilet.

Eliberarea biletelor se face pana in data de 19 septembrie 2023, conform planificarii care este anuntata telefonic  fiecarui beneficiar.

Contributia individuala a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia bruta acordata, daca beneficiaza de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

In cazul pensionarilor care au si calitatea de asigurat, contributia individuala este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie si castigul brut de natura salariala care a constituit baza de calcul a contributiei  de asigurari sociale  din luna anterioara celei in care se face repartitia.

Biletul de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza  actului de identitate. Acesta va avea asupra lui cuponul lunii septembrie 2023 (original sau copie) si xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie.

Plata contributiei individuale se poate face numerar sau cu cardul la ghiseul bilete de tratament balnear.

Cum obţin pensionarii bilete de tratament balnear

Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună cerere la Casa Judeţeană de Pensii de care aparțin.

Pentru a beneficia de biletele de tratament, pensionarii depun o cerere în care menționează trei locații (stațiuni) și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați.

La depunerea cererii se prezintă și actul de identitate (carte de identitate/buletin) și cuponul de pensie.

Apoi, în luna în care doresc să meargă la tratament, înainte de a fi selectați, pensionarii trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie (valabil cel mult 30 de zile). La sfârşitul anului 2022, România avea peste 4,7 milioane de pensionari.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!