Mafia legumelor şi fructelor din import: Zeci de TIRURI oprite în trafic şi CONTROLATE

Acţiune de amploare a poliţiştilor, vineri dimineaţa: zeci de tiruri cu fructe şi legume de import au fost oprite în trafic, pentru verificări, în timp ce mai multe firme din 4 judeţe sunt controlate.
Iulian Tudor
26 apr. 2013, 06:15
Mafia legumelor şi fructelor din import: Zeci de TIRURI oprite în trafic şi CONTROLATE

În cursul dimineţii de vineri, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. coordonează o amplă acţiune, în cadrul căreia se verifică legalitatea mai multor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de comerţ privind achiziţii intracomunitare de mărfuri din Turcia şi Bulgaria. De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte, în timp ce zeci de tiruri sunt oprite în trafic.

Citeşte şi Zeci de tone de carne de pui şi de fructe, confiscate de poliţiştii bucureşteni

Mai multe echipe mixte de control verifică 21 de punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, care se ocupă de comercializarea de mărfuri din Turcia şi achiziţii intracomunitare din Bulgaria. De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte.

Pentru controlarea tirurilor care transportă astfel de mărfuri, au fost constituite filtre în judeţele Bihor, Arad, Constanţa, Giurgiu, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, precum şi pe Autostrada A1 (km. 36) şi Autostrada A2 (km. 20), formate din poliţişti rutieri şi de la investigarea fraudelor.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., poliţişti ai D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi – Biroul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri, se arată într-un comunicat DIICOT.

Citeşte şi Tone de fructe şi legume, CONFISCATE de poliţişti din complexele comerciale din Bucureşti şi Ilfov

Joi au fost verificate 67 de societăţi comerciale, în urma verificărilor preliminare poliţiştii constatând 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală. Prejudiciul total constatat a fost de 1.835.000 lei.  De asemenea, au fost identificate 104 tone de legume şi fructe, în valoare totală de 185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Citeşte şi Controale la legume, fructe şi produse congelate, în Bucureşti şi Ilfov

Acţiunile autorităţilor sunt o continuare a acţiunilor din cursul zilei de joi, atunci când 100 de tone de fructe şi legume au fost confiscate şi au fost constatate 53 de infracţiuni şi un prejudiciu evaluat la peste 1,8 milioane de lei, în urma unei acţiuni a poliţiei ce a avut loc joi în mai multe complexe comerciale din Bucureşti şi Ilfov.

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană: Decizie privind candidatura la prezidențiale după discuția cu Mark Rutte
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!