Castraveții murați din satul Viscri, cel mai renumit sat al Transilvaniei. Rețeta lor este folosită cu succes de către femeile din pitoreasca localitate, acolo unde Regele Charles și-a cumpărat o casă în 2006, dezvoltând o mare afinitate pentru această zonă.
Citește și: Toate gospodinele trebuie să știe asta! Ingredientul secret care face castraveții murați mult mai delicioși
Aceștia trebuie spălați cu apă rece, după care urmează să îi așezați într-un vas cu apă rece în care se presară o mână de sare. Ulterior, trebuie urmați niște pași simpli care vă garantează un rezultat neașteptat.
Pe lângă acești pași, o parte extrem de importantă o reprezintă un mix de condimente. Chiar dacă ți se poate părea ciudat, această combinație de arome le va da castraveților un gust exceptional murăturilor.
„Se aleg castraveți de mărime potrivită, se spală cu apă rece apoi se pun într-un vas cu apă rece peste care se presară aproximativ o mână de sare, și se lasă 24 de ore. Se aruncă apoi zeama lăsată și se așează în borcan pentru iarnă.
Din grădină aduc câteva frunze de vișin, frunze de țelină, un morcov sau mai mulți, după câte borcane avem cu castraveți, un strugure—doi necopți, hrean proaspăt, usturoi, cimbru, mărar, un măr, pătrunjel rădăcină, foi de dafin și piper. Toate se pun în borcan printre castraveți, iar deasupra crenguțe de cimbru și mărar.
Se încălzește apoi apa, care nu se fierbe, doar se încălzește, iar la un litru de apă pun două linguri de sare și o lingură de zahăr. Torn compoziția în borcane care se lasă descoperite, fără capac sau celofan, 10 zile, timp în care, în fiecare zi se aruncă spuma care se face deasupra castraveților, în urma fermentației. După 10 zile, când compoziția se limpezește, borcanele se leagă la gură și se păstrează fără probleme chiar și doi ani”, a explicat Caroline Fernolend, potrivit Agerpres.ro.