România – Kosovo 2-0, GOLURI Stanciu şi Mihăilă. Euro 2024 este mai aproape!

Naţionala României a obţinut trei puncte importante în drumul spre un nou turneu final, dar calificarea este încă departe deoarece şi Israel s-a impus cu un gol marcat în prelungiri.
Filip Stan
12 sept. 2023, 23:00
România - Kosovo 2-0, GOLURI Stanciu şi Mihăilă. Euro 2024 este mai aproape!

România – Kosovo 2-0, o nouă victorie şi noi speranţe de calificare la Euro 2024. România păstrează poziția secundă în grupa I preliminară pentru turneul final, pe care o pierduse tempirar după victoria obţinută din nou în prelungiri de Israel, 1-0 cu Belarus. Golurile izbăvitoare ale României au venit târziu, de la Stanciu și Mihăilă, iar naţionala a profitat şi de beneficiul unui om în plus, după ce vedeta kosovarilor a primit cartonaş roşu.

În grupa I conduce Elveţia, cu 14 puncte, urmată de România (12 puncte). Pe locul al treilea a căzut Israel (11 puncte), pe locul 4 se află Belarus (4 puncte), Kosovo e pe 5, cu 4 puncte, iar Andorra are două puncte şi ocupă ultimul loc în clasament.

Rezultatele înregistrate marţi seara, în grupa I din calificările Euro 2024:

Grupa I: România – Kosovo 2-0 (N. Stanciu 84, Mihăilă 90+3);

Grupa I: Israel – Belarus 1-0 (Kanichowsky 90+3);

Grupa I: Elveţia – Andorra 3-0 (Itten 49, Xhaka 84, Shaqiri 90+3 penalti).

Selecționerul Edi Iordănescu și-a felicitat elevii pentru dăruire și admite că s-a temut pentru un eșec la „masa verde. „Felicitări băieţilor, au fost minunaţi, au arătat caracter, personalitate. Au arătat că ştiu să depăşească momentele grele, ce se întâmplă în jurul echipei naţionale nu e uşor de digerat. Am băieţi cu caracter, cu suflet mare şi băieţi cu valoare. Am obţinut o victorie meritată total şi mergem înainte cu încredere.

Da, normal că nu doream aşa ceva, să pierdem meciul. Să ratezi o calificare la masa verde nu era ok. Sunt suporteri care au încurajat tot timpul echipa naţională şi îi rog din suflet să meargă înainte şi să se concentreze pe încurajarea echipei naţionale”, a spus Edi Iordănescu, la câteva clipe după meci, pe gazon, potrivit Antena Sport.

 

Ianis Hagi: „Pentru România, voi juca până mă lasă picioarele”

„A fost o noapte specială. Am fost angrenați mai mult decât ne așteptam în această seară, dar cred că am avut situația sub control din primul și până în ultimul minut. Cred că acest lucru s-a văzut pe teren. Am încercat să rămânem încălziți, să reglăm ce e de reglam, am evidențiat lucrurile pe care le-am făcut bine. Ne-a ieșit. Am avut situația sub control tot meciul.

Mă așteptam să înscriem, fotbalul se joacă 105-110 minute acum. Spuneam că trebuie să avem răbdare după acel cartonaș roșu, important era să avem un tempo cât mai rapid și să reușim să marcăm. Fizic, mă simt bine. Știu că lume vorbește mult despre accidentarea mea, am văzut acest lucru…

Au trecut 9 luni de la accidentarea mea, am văzut că și Nea Stoichiță a sous că încă îmi revin după accidentare. Îl respect foarte mult pe Mihai Stoichiță, face parte din familia noastră, familia naționalei, ar trebui să cunoască chestiile astea. Accidentarea a fost acum 10 luni, dar acum sunt pregătit, am jucat 9 meciuri în ultimele două luni.

Fizic, mă simt nemaipomenit, statisticile mele sunt foarte bune, mai bune decât cele de  dinainte de accidentare. Chiar nu mai vreau să discut despre această accidentare, care face parte din trecut. Pentru România, voi juca până mă lasă picioarele. Chiar aș vrea să nu se mai discute despre accidentare. Apreciez că lumea e îngrijorată de situația mea. O spun acum și sper că e pentru ultima oară. Sunt foarte bine! Sunt fericit, am ajuns în cel mai frumos campionat din lume. Apreciez iubirea pe care am primit-o din partea lui Alaves, abia aștept să încep să joc din ce în ce mai mult. ”, a spus Ianis Hagi, la DigiSport.

Următoarele meciuri:

12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveţia (21:45)

15 octombrie: Elveţia – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)

18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveţia – Kosovo (21:45)

21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveţia, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45).

România – Kosovo, cele mai importante momente:

Min. 90: 2-0, GOOL România, Mihăilă aduce victoria clară a naţionalei României

Min. 86: Ocazie URIAŞĂ, Alibec, singur cu portarul, ratează. Ulterior, s-a acordat ofsaid

Min. 83: GOOOL România, Stanciu îşi ia revanşa  şi înscrie, după o fază creată de Moruţan.

Min, 60: Stanciu ratează penalty, incredibil! În celelalte meciuri, Israles s-.a impus cu 1-0 în prelungiri, iar Elveţia a făcut scor cu Andorra, 3-0.

48′ – Alibec este aproape de gol

45′ – România – Israel 0-0 la pauză.

42′ – Muriqi primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat!

31′ – Pușcaș și Rrahmani primesc câte un cartonaș galben

30′ – gafă Burcă, Muriqi e singur cu H. Moldovan, dar Drăguţin scoate de pe lina porţii

26′ – finalizare catastrofală a lui Bancu, de la 10 metri

22′ – ocazie bună ratată de I. Hagi

18′- s-a reluat meciul!

Jandarmeria Capitalei a reamintit, marţi seara, în contextul incidentelor de la meciul de fotbal România – Kosovo, că răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv.

„Subliniem faptul că, potrivit prevederilor art. 10, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv”, a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Meciul se va relua, dar arbitrul de centru a amenințat că la apariția unui mesaj similar partida va fi oprită, iar România va pierde cu 3-0!

17′ – meciul este suspendat după ce fanii din gruparea „Uniţi sub tricolor” au aruncat cu torţe pe teren. Aceştia au afişat şi un banner cu textul „Kosovo este Serbia”. Echipele sunt la vestiare! Aceiași fani au creat probleme și la întâlnirea tur de la Priștina, atunci când în repriza secundă au început să scandeze „Kosovo este Serbia” și au fost imediat evacuați de forțele de ordine!

14′ – A. Rațiu driblerază și este faultat de B. Berisha, care primește cartonașul galben

9′ – Burcă faulteaza în apărare și vede cartonaşul galben

1′ – a început meciul România – Kosovo

România – Kosovo, echipele de start

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Screciu, Cicâldău, Stanciu – Stanciu, Hagi, Puşcaş, Fl. Coman.
Rezerve: Târnovanu, Aioani, Rus, M. Marin, Alibec, Mihăilă,Bîrligea, R. Marin, Olaru, Moruțan, Camora, Sorescu
Selecționer: Edward Iordănescu

Kosovo: Muric – Vojvoda, A. Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova, Berisha, Loshaj , Berisha – Rashica, Muriqi
Rezerve: Ujkani, Bekaj, Hadergjonaj, Beka, Fazliji, Hajrizi, Muslija, Korenica, Rrahmani, Dresevic, Zeqiri, Krasniqi
Antrenor: Primoz Gliha

Edi Iordănescu este convins că România va merge la Euro 2024

„Seceta de performanțe apasă, lumea nu mai are răbdare, se irită repede. Au venit 50.000 de oameni și n-am reușit să-i facem să plece acasă fericiți. Foștii jucători fac declarații care apasă și ajung la urechile lor, pe umerii acestor băieți.

Suntem fără echipe în grupe europene… Când intrăm, abia ne tragem sufletul pe acolo. Echipa națională nu se poate rupe de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, iar asta ne face să suferim. Nu sunt de acord cu ideea că mai jos de atât nu se poate. Nu am pierdut în aceste preliminarii, uitați-vă și în restul grupelor ce surprize sunt.

Nu vreau să analizez crticile, nu asta e meseria mea. Analiștii analizează, cu asta se ocupă. Știu să respect tot și credeți-mă că mi-ar fi ușor să spun că nu mă uit și nu mă interesează. Mă uit, mă interesează ce spuneți, nu sunt într-o realitate proprie, sunt conectat. Trebuie să mergem înainte, să adunăm puncte, sunt încrezător în acest sens. Băieții au susținere totală, știu că împreună putem merge la European”, a declarat Edi Iordănescu, selecţionerul „tricolorilor”, înainte de România – Kosovo.

Citeşte şi: Răzvan Burleanu s-a decis: cine va fi viitorul antrenor al naţionalei României. Ce se întâmplă cu Edi Iordănescu

Ultima şansă pentru Kosovo

„Cunosc foarte bine tradiţia fotbalului românesc, am văzut foarte multe meciuri. Există o cultură a fotbalului aici şi asta este foarte important. Dar în fotbal nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Contează foarte mult cum joci tu. Este adevărat, e important şi cum joacă adversarul, dar mai important este cum joci tu. Cultura fotbalului aici este la nivel ridicat, echipa naţională a avut multă experienţă, cu mulţi jucători tehnici de-a lungul istoriei. Când joci împotriva unor jucători tehnici ai nevoie de multă disciplină pentru că altfel în fiecare secundă poţi avea probleme.

Mă aştept să facem tot ceea ce ţine de noi să câştigăm acest meci, trebuie să fim pozitivi. Acelaşi lucru l-am spus şi înaintea meciului cu Elveţia. Tot timpul suntem sub presiune, nu doar la acest meci, am venit aici să obţinem lucruri bune, altfel, tot timpul în viaţă eşti sub presiune. Nu avem o strategie privind calificarea, important este ce facem în următoarele cinci meciuri. Pentru mine nu asta e important, ci să fim concentraţi tot timpul. Dacă ai aşteptări este posibil să fii dezamăgit şi atunci s-ar putea să ai o problemă. Să joci fotbal şi să dai tot ce poţi pe teren, asta este cel mai important”, a declarat Primoz Gliha, selecţionerul kosovarilor.

Clasamentul Grupei I

1. Elveția (14-5 golaveraj) 11 puncte

2. România (7-4) 9

3. Israel (6-7) 8

4. Belarus (4-10) 4

5. Kosovo (5-6) 4

6. Andorra (3-7) 2

Meciurile României

25 martie 2023: Andorra – România 0-2

28 martie 2023: România – Belarus 2-1

6 iunie 2023: Kosovo – România 0-0

19 iunie 2023: Elveția – România 2-2

9 septembrie 2023: România – Israel 1-1

12 septembrie 2023 – 21:45 România – Kosovo / Antena 1

12 octombrie 2023 – 21:45 Belarus – România / Antena 1

15 octombrie 2023 – 21:45 România – Andorra / Prima TV

18 noiembrie 2023 – 21:45 Israel – România / Prima TV

21 noiembrie 2023 – 21:45 România – Elveția / Antena 1

Echipele probabile la meciul România – Kosovo

România: Moldovan – A. Rațiu, Drăgușin, Burcă, Camora – Olaru, R. Marin, Stanciu – I. Hagi, Alibec, Val. Mihăilă. Selecționer: Edi Iordănescu.

Kosovo: Muric – Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Pagarada – B. Berisha, Loshaj, Muslija, Zhegrova – Muriqi, Rashica. Selecționer: Primoz Gliha.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Semnul de circulație care îi încurcă pe mulți șoferi din România. Ce trebuie să faci dacă îl întâlnești în trafic
Capital.ro
Proprietarii de terenuri vor fi verificați. Românii vor fi controlați până pe 11 octombrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Șoferii testați pentru consumul de substanțe interzise își pot primi permisele dacă analizele nu sunt gata în 72 de ore! Ordonanța de urgență care prevede acest lucru a fost publicată în Monitorul Oficial
Capital.ro
Amendă 7.000 de lei. Este ilegal dacă statul nu ți-a dat voie. Mii de români fac tot timpul asta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Grecia impune restricții pentru munca în aer liber din cauza valului de căldură extremă
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'