Prognoza meteo. Apare primul fenomen al toamnei în majoritatea regiunilor

În Maramureș, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Crișana, cerul va fi mai mult noros, vor fi averse, pe arii restrânse descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, dar ceaţa este primul indiciu al tomanei calendaristice.
Filip Stan
14 sept. 2023, 13:11
Prognoza meteo. Apare primul fenomen al toamnei în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a zilei la munte, în Transilvania, local în Crișana, Maramureș, Moldova și izolat în celelalte regiuni, în cea de a doua parte a zilei aceste fenomene se vor extinde și în mare parte din Muntenia, Dobrogea, nordul și nord-estul Olteniei, iar noaptea vor fi local în regiunile sudice, sud-estice și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp și izolat, cu o probabilitate mai mare în Carpații Meridionali, de Curbură, precum și în nordul Munteniei, 40 l/mp. În mare parte din țară valorile termice vor fi mai scăzute față de zilele precedente, astfel maximele se vor încadra între 21 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar minimele vor fi de la 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 20 de grade pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe spații mici, vor fi condiții de ceață.

București

Valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei și noaptea, anunţă ANM.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice vor scădea în sudul și sud-estul țării, dar vor fi în creștere ușoară în rest. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse și descărcări electrice, local la munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși izolat 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, în special pe văi și în depresiuni, va fi ceață.

Alertă meteo. Un ciclon loveşte România. ANM anunţă furtuni electrice violente şi grindină

București

Valorile termice vor continua să scadă ușor și vor fi apropiate de normele climatologice ale datei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare ziua, vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat în prima parte a intervalului, apoi slab. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

București

Valorile termice diurne vor crește ușor, iar temperatura maximă va fi de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea se va menține ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse slabe și descărcări electrice, local la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului. Dimineața și noaptea pe suprafețe mici va fi ceață, cu precădere pe văi și în depresiuni.

Când va ninge în România. Anul acesta, iarna va începe mult mai devreme decât în anii precedenţi

București

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Vor fi averse și descărcări electrice, în prima zi în jumătatea de vest a teritoriului, apoi și în celelalte regiuni, în special în centru și în est.

București

Vremea va fi în general frumoasă, cu o probabilitate redusă de ploaie și temperaturi ușor mai ridicate decât mediile climatologice.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se grăbească
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nadia Comăneci marchează 48 de ani de la primul 10 perfect din istoria gimnasticii olimpice
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'