Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă şi căldură la iarnă! Sebastian Burduja pune piciorul în prag și îi declară război lui Nicușor Dan. ”Dacă administrația nu e în stare, preluăm noi sistemul”

În această iarnă, peste un milion de bucureșteni riscă să rămână fără apă caldă și căldură și asta pentru că Termoenergetica, compania Primăriei Generale, nu și-a plătit datoriile de aproape un miliard de lei către ELCEN, principalul producător de energie termică din Capitală.
Alina Costache
14 sept. 2023, 20:49
Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă şi căldură la iarnă! Sebastian Burduja pune piciorul în prag și îi declară război lui Nicușor Dan. ”Dacă administrația nu e în stare, preluăm noi sistemul”
Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă şi căldură la iarnă!

Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă şi căldură la iarnă! Reprezentanții ELCEN spun că din această cauză nu au în aceste momente bani să cumpere gazul necesar pentru producția energiei termice, iar termenul până la care compania poate cumpăra gaz este 1 octombrie.

Citește și Sebastian Burduja, ministrul Energiei: „Trebuie să încurajăm stocarea de energie electrică. Viitoarele ediţii ale programului Casa Verde vor încuraja acei beneficiari care vin şi cu o baterie lângă panourile solare”

Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă şi căldură la iarnă!

În acest caz a intervenit ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care propune fuziunea dintre cele două companii.

”În momentul acesta, Termoenergetica, o companie a Primăriei Generale, datorează ELCEN, o companie a Ministerului Energiei, aproape un miliard de lei. Datoria nu a fost plătită. M-am adresat domnului primar general, Nicușor Dan, de peste o lună și jumătate. Nu mi-a răspuns. N-am înțeles atitudinea de a rămâne în birou când ai un milion și ceva de oameni care nu știu dacă la iarnă vor avea încălzire și apă caldă. Poate acest demers l-a determinat să se mobilizeze, să convoace o ședință de Consiliu General și înțeleg că o să aloce o sumă de 400-500 milioane de lei, care o să stingă o parte din datoria pe care Termoenergetica o are către ELCEN”, a declarat Sebastian Burduja, la Digi24.

Ministrul Energiei a subliniat că așteaptă un răspuns din partea lui Nicușor Dan și îi cere să găsească o soluție pentru sistemul de termoficare.

”Să vină să facem un grup de lucru și să nu mai punem un pansament pentru iarnă, ci să găsim o soluție pentru sistemul de termoficare (…) Toate orașele din țară și din lume, care au reușit să aibă un sistem de termoficare performant, au făcut o fuziune între compania care produce agentul termic și compania care îl furnizează populației. Asta este și soluția către București. Dar ca să se întâmple această fuziune trebuie să fim la zi cu plățile între cele două companii, să nu mai existe aceste datorii. Experiența din alte orașe ne arată că, în general, aceste sisteme țin de administrația locală. Dacă administrația Bucureștiului nu este în stare să gestioneze sistemul, îmi arăt toată deschiderea să-l preluăm la Ministerul Energiei”, a mai spus Sebastian Burduja.

Citește și Eduard Hellvig, impresionat de discursul lui Sebastian Burduja: „Noua generație din politică are îndrăzneala și viziunea de a alege soluțiile potrivite și parteneriatele solide”

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei, fata maltratată de iubitul polițist: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...