Aura Vasile îşi explică gestul de a trece la UNPR prin faptul că este singurul partid care mai reprezintă stânga.
“Am hotărât să vin alături de foştii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de alţii, că au valori şi principii solide. Sunt un om de stânga şi împărtăşesc valorile UNPR, singurul partid care mai reprezintă astăzi stânga românească. După cum spun şi colegii mei din UNPR, nu plec din Kiseleff şi rămân mai departe aşa cum mă ştiţi, războinică şi dedicată cauzei în care cred, aceea de a-i sprijini pe oamenii care muncesc, pe pensionari ş pe tineri, pe toţi cei care au de suferit în aceste vremuri grele”, a declarat Aura Vasile.
Aura Vasile este considerată o apropiată a lui Marian Vanghelie.
Despre o posibilă plecare din PSD a lui Vanghelie s-a vorbit după excluderea lui Mircea Geoană din partid.
S-a spus că Vanghelie ar urma să i se alăture lui Geoană în construirea unei noi formaţiuni politice.
În afara demisiei Aurei Vasile, astăzi au circulat informaţii că şi-ar da demisia din PSD şi senatorul Constantin Tămagă şi deputatul Adrian Mocanu.
Tămagă neagă însă că ar pleca din partid. „Sunt speculaţii fără nici un fel de valabilitate”, a declarat senatorul pentru RTV.net.
Adrian Mocanu dezminte şi el că şi-ar da demisia din PSD, dar recunoaşte că este nemulţumit de modul cum funcţionează USL la nivelul judeţului Buzău. Cu toate acestea, cei din UNPR spun că uşa partidului este deschisă pentru deputatul PSD.
În afara celor doi, pe lista celor care ar putea să mai dezerteze din PSD se numără şi Oana Niculescu-Mizil, cunoscută şi ea ca o apropiată a lui Marian Vanghelie. Este vehiculată de asemenea plecarea senatorului Cătălin Voicu şi a deputatului Dumitru Chiriţă.
Ecourile ameninţărilor lui Vanghelie
Recent, Marian Vanghelie ameninţa că ar putea părăsi PSD împreună cu mai mulţi colegi dacă Victor Ponta nu va ţine cont de voinţa sa.
Ameninţările lui Vanghelie au legătură cu împărţirea candidaturilor între PSD şi PNL la alegerile din 2012, împărţire care a scos din schemă mai mulţi lideri locali ai PSD.
„Cred că problema județului Giurgiu e o problemă în interiorul partidului. Cred că la Călărași avem o problemă în interiorul partidului, cred că la Buzău avem o problemă în interiorul partidului, cred că la Brăila avem o problemă în interiorul partidului. (…) Nu cred că societatea mai poate astăzi, în momentul de față, să accepte că pur și simplu se iau niște decizii de la centru”, a declara Vanghelie recent.