Ambrozia e unul dintre alergenii cel mai des răspândiți în țara noastră. Viețile celor care sunt alergici la această plantă sunt compelt date peste cap. O mulțime de români ajung la medic pentru a-și trata această alergie la ambrozie, iar numărul lor este în continuă creștere.
Semnințele de ambrozie încolțesc primăvară, la fel ca majoritatea plantelor, iar de la jumătatea lunii iulie până la final de septembrie ambrozia produce o cantitate mare de polen. Polenul e răspândit în aer pe distanțe lungi și în acest fel chiar și persoanele care nu locuiesc în preajma unor zone populate de această plantă pot să fie afectate.
Alergia la ambrozie poate duce inclusiv la rinită alergică sezonieră, care poate apărea atât la persoanele adulte, cât și la copii mici. De asemenea, poate favoriza apariția astmului, iar simptomele sunt: dificultăți de respirație și/ sau respirație șuierătoare (wheezing), episoade de tuse.
De regulă, când vă confruntați cu o asemenea alergie și aveți simptome pe care nu le puteți suporta, e de preferat să vă adresați medicului alergolog care să vă dea un tratament. Dacă, totuși, nu vreți să mergeți la medic și preferați să urmați un tratament naturist, iată câteva sugestii: