Alertă pentru David Popovici după cazul Simona Halep. Ce suplimente consumă înotătorul

Cazul Halep a alertat tot sportul românesc. Înotătorul de 19 ani susține că ia suplimente obișnuite, pe care le consumă toată lumea, precum vitamina C sau vitamina D. Acestea sunt însoțite de câteva suplimente specifice sportivilor, precum Beta-alanină.
Filip Stan
17 sept. 2023, 17:03
Alertă pentru David Popovici după cazul Simona Halep. Ce suplimente consumă înotătorul

David Popovici susține că nu își alege singur aceste suplimente, ci lucrează cu un nutriționist și cu antrenării săi. În plus, un element foarte important specificat de înotătorul de performanță este ca fiecare supliment pe care îl ia să aibă o certificare anti-doping.

David Popovici dezvăluie secretul alegerii suplimentelor. Pe lângă vitamine obișnuite și Beta-alanină, sportivul de 19 ani susține că în anumite perioade consumă și creatină. Creatina este un supliment alimentar, găsit și utilizat pe scară largă de sportivi, care ajută la dezvoltarea și refacerea mai rapidă a musculaturii și la memorie.

În plus, înotătorul spune că își face regulat analizele, mai ales cele de sânge, deoarece acest lucru este foarte important pentru sportivi.

Tânărul susține că cel mai important pentru el și echipa lui este ca toate suplimentele pe care le consumă să aibă o certificare. Pe aceste produse, apar adesea inscripțiile „Doping free”, „Play safe” sau „Certificat Anti-doping”.

Potrivit lui David Popovici, două sau trei instituții pot oferi cu certitudine certificarea care garantează că suplimentele făcute de ei sunt cu adevărat „curate”. Este important ca acestea să nu fie realizate în fabrici unde sunt făcute și alte suplimente care conțin substanțe interzise sportivilor, astfel încât să nu existe riscul de contaminare. „Ei îți garantează că nu există contaminare și, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe pe cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic”, spune David Popovici. Tânărul spune că totuși, un sportiv de performanță nu ar trebui să riște, și să aleagă mereu astfel de suplimente cu certificări, deoarece sunt cele mai sigure și oferă garanția că nu au fost produse în aceeași incintă și suplimente care se află pe lista de substanțe interzise în sport, potrivit HotNews.

David Popovici

Creatina am perioadă în care iau, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier. Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge.” – a declarat David Popovici în cadrul podcastului Starea Nației.

Dieta cu care se menține în formă înotătorul David Popovici. Băutura cu care se reface după fiecare antrenament

David Popovici a demonstrat lumii întregi ce se poate obține cu multă muncă și disciplină. Este campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber. David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. David Popovici deține recordul mondial la seniori și la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

Citește și: Lovitură financiară de proporţii dată de David Popovici. „Momentul perfect este acum!”

Pe lângă antrenamente, David urmează o dietă strictă și are un stil de viață sănătos, bine organizat.

Sportivul, care între timp a fost admis la Universitatea din București, la Facultatea de Psihologie, a declarat că programul lui este strict. Se trezește în fiecare dimineață la 04.30 pentru a putea mânca cu două ore înainte de antrenament. De alimentația lui au grijă părinții.

Citește și: David Popovici va studia din toamnă psihologia. Multiplul campion european și mondial este convins că a făcut alegerea potrivită: „Simt că am o înclinație spre acest domeniu”

Micul dejun constă într-un iaurt cu banane, miere și fulgi de ovăz. „Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine.

Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul.

Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, a povestit David Popovici, citat de doctorulzilei.ro.

După antrenament, David Popovici bea un shake dintr-o combinație de lapte, miere și scorțișoară.

Din dieta lui David Popovici lipsesc întotdeauna pâine albă și produsele fast-food şi cele cu un conținut ridicat de grăsimi sau ulei. Gustările înseamnă, în cazul lui, migdale, curmale și alte semințe.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'