Decizie radicală a avocaţilor angajaţi de Simona Halep. Totul se va decide în instanţele civile: „I-am dat în judecată!”

Bogdan Stoica, avocatul român al Simonei Halep, a anunţat că firma de suplimente din cauza căreia s-ar fi produs contaminarea sportivei a fost deja dată în judecată în instanţele civile. Procesul nu are nici o legătură însă cu suspendarea de patru ani distată de Sport Resolutions.
Filip Stan
19 sept. 2023, 10:29
Decizie radicală a avocaţilor angajaţi de Simona Halep. Totul se va decide în instanţele civile:
Decizie radicală a avocaţilor angajaţi de Simona Halep. Totul se va decide în instanţele civile: "I-am dat în judecată!"

Decizie radicală a avocaţilor angajaţi de Simona Halep. „Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv”, a dezvăluit avocatul Simonei Halep la Euronews.

Bogdan Stoica a motivat şi omisiunea Simonei Halep de a declara respectivul supliment la audierile inițiale, din octombrie 2022. „Simona a făcut peste 200 de teste, nu treci ce mănânci, treci de obicei lucrurile care au un caracter medical, care se dau cu prescripție sau lucrurile de genul acesta. Pur și simplu a uitat , mai ales în condițiile în care venirea acestor suplimente și debutul administrării lor a fost cu o zi înainte de aceste teste. Trebuie să înțelegem că faptul că nu a menționat aceste suplimente nu are niciun fel de însemnătate juridică, nici măcar experții ITIA nu au contestat vreo clipă că suplimentele au ajuns la New York. Lucrurile acestea sunt acceptate, a fost o scăpare”, a spus avocatul fostului nr. 1 WTA.

Citeşte şi: Simona Halep, replică usturătoare pentru Serena Williams. „Jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut!”

„Nu a făcut nimic de capul ei, echipa ei i-a recomandat schimbarea acestor suplimente alimentare, există în dosar aceste informații. Responsabilitatea este asumată pe deplin de echipa Simonei, au apărut declarații date de antrenorul ei, de preparatorul fizic și directorul medical al academiei care își asumă pe deplin că dânșii i-au recomandat Simonei acest supliment. La dosar se află transcrierea tuturor corespondențelor cu echipa. Simona a întrebat de mai multe ori dacă produsul este unul sigur. Chiar și la un an de suspendare cred că puteam să ne gândim la un moment dat. Dar, din istoricul cazurilor similare, cred că o sancțiune de șase luni, în condițiile date, era mai mult decât suficientă. Mai ales în condițiile în care sportivul era dispus să accepte instant inclusiv declarații publice prin care să confirme acest lucru”, a mai spus Bogdan Stoica.

Citeşte şi: Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep. ITIA a cerut anularea rezultatelor începând cu martie 2022! Ce a decis tribunalul de la Londra

Suplimentul invocat drept sursă de contaminare cu roxadustat de Simona Halep este un keto colagen vândut sub formă de pudră. Este deținut de o firmă din Ontario (Canada) și poartă un nume de insulă grecească: Schinoussa. Suplimentele Schinoussa sunt necunoscute în România, dar, potrivit propriului site, sunt vândute în masă în Canada.

Sport Resolutions a acceptat că suplimentul folosit de Simona Halep ar fi putut fi contaminat, deşi acest lucru nu a fost confirmat de testele efectuate în laboratoarele WADA, dar susţine că, oriucm, doza depistată la controlul antidoping de la US Open este de câteva zeci de ori mai mare decât dacă ar fi fost ingerată involuntar!

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'