Rețetă de suc de roșii cu morcov și ardei capia! Secretul bunicii din Moldova care te va da pe spate

În această perioadă, gospodinele trebăluiesc de zor în bucătării la prepararea conservelor pentru iarnă. Sucul de roșii cu morcov și ardei capia este printre conservele pe care româncele le pregătesc intens, iar noi am descoperit o rețetă genială de la gospodinele din Moldova pentru care nu ai nevoie de conservanți.
Alina Costache
19 sept. 2023, 12:17
Rețetă de suc de roșii cu morcov și ardei capia! Secretul bunicii din Moldova care te va da pe spate
Rețetă de suc de roșii cu morcov și ardei capia!

Rețetă de suc de roșii cu morcov și ardei capia! Ca să prepari această rețetă nu trebuie să fii as în bucătărie și tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos și la final vei avea cel mai delicios suc de roșii pe care l-ai făcut vreodată.

Citește și Cum poți să ai o cămară bogată la iarnă. Cea mai savuroasă rețetă de ardei copți pe care orice gospodină trebuie să o știe

Rețetă de suc de roșii cu morcov și ardei capia!

Ingrediente: 

  • 2 kg roșii;
  • 1 kg ardei capia;
  • 500 gr morcovi;
  • 200 ml ulei;
  • sare după gust.

Mod de preparare: 

Pentru început se spală legumele, se curata de semințe ardeii, roșiile se taie bucati apoi se dă totul prin robotul de bucătărie pentru a obține o pastă. Apoi se toarnă sosul obtinut într-un ceaun și se dă la foc mic.

Între timp, se pregătesc borcanele, se spală și se pun la cuptor pentru 15 minute pentru a fi sterilizate.

Apoi, se toarnă sosul în borcane și se capsează, după care se pun la cuptor la foc mic pentru alte 15 minute. Se oprește cuptorul și se lasă totul până la răcire.

Cum să ai roșii proaspete la iarnă fără să te duci la supermarket

În general, foarte puține gospodine știu că roșiile pot fi congelate, însă odată ce au fost supuse acestui proces nu se folosesc crude, ci pot fi folosite la aromatizarea sosurilor și rețetelor. Roșiile cherry sunt cele care se pretează cel mai bine să fie păstrate la congelator.

Înainte ca roșiile să ajungă la congelator, spălați-le, uscați-le și puneți-le într-o pungă de congelare închisă ermetic. În acest fel ele vor rezista până la șase luni. Atunci când vreți să le folosiți puneți-le în apă călduță timp de câteva minute pentru a dezlipi ușor de piele.

O altă modalitate de a păstra roșiile pentru câteva săptămâni bune, fără a le afecta gustul proaspăt, este să le puneți într-un borcan ermetic cu apă clocotită și sare.

În felul acesta ele vor rămâne hidratate, ferme și intacte pentru mult timp. Și în acest caz roșiile cherry sunt ideale. Primul pas în acest proces este să le spălați-le și cu un ac de bucătărie sterilizat faceți câte o gaură mică în fiecare roșie.

Apoi, puneți-le într-un recipient de sticlă ermetic, sterilizat în prealabil, adăugați frunze de busuioc după gust, o linguriță de sare grunjoasă și umpleți aproape până la refuz cu apă clocotită. Închide-ți borcanul și fierbe-l într-o oală plină cu apă timp de aproximativ o jumătate de oră. După care lăsați-l să se răcească în apă și apoi păstrați-l la întuneric într-un loc răcoros timp de trei sau patru săptămâni înainte de a consuma roșiile.

De asemenea, un alt mod de a savura o roșie de vară coaptă este să o tăiați în bucăți mari și să o păstrați în acest fel ambalată în vid, pentru a o folosi apoi în sosuri de iarnă, salate și bruschete. În acest caz poti folosi rosii mari, eventual cele alungite precum San Marzano, cu o pulpa deosebit de compactă.

Înainte de toate spălați roșiile îndepărtați semințele din interior, tăiați-le în bucăți mari și lăsați-le câteva minute la scurs, astfel încât să-și piardă apa. Apoi, puneți-le într-un borcan sterilizat în prealabil și puneți-l la fiert.

Sosul de roșii este o altă metodă simplă și rapidă pentru conservarea tomatelor. Pentru început, spălați roșiile și tăiați-le în bucăți mici, având grijă să îndepărtați părțile învinețite. Apoi, pune-ți roșiile într-o cratiță și lăsați-le să fiarbă aproximativ opt minute. Când sunt învinețite, treceți-le printr-o sită de legume cu găuri înguste, permițând și apei să se filtreze.

Pentru a îndepărta eventualele semințe, se filtrează sosul obținut cu o sită și se fierbe timp de 15 minute. După care se pun borcanele în cuptor la 120° pentru aproximativ 10 minute pentru uscare completă și pentru a asigura eliminarea oricăror bacterii. Apoi, se introduce sosul de roșii obținut în borcane, lăsând aproximativ 3 cm spațiu de la margine. Se pun capacele, se așază cu capul în jos în tava tapetată cu prosoape, se da la fiert 30 de minute și se lasă încă 40 de minute cu focul stins. Întoarceți borcanele și verificați să nu existe aer. Mare atenție, capacul nu trebuie să umfle sau să facă zgomot.

 

Citește și Rețeta de bulion gustos și aromat a lui Dorel Vișan. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi înainte de a pune totul în sticle

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a săptămânii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!