Când apare Terminator 7 și ce alt film nou abordează subiectul AI?

Fanii seriei de filme Terminator așteaptă încă de anul trecut o posibilă lansare a celei de-a 7-a părți din celebra franciză. Dacă la un moment dat se anticipa o lansare spre finalul anului trecut, nici pentru 2023 nu există mari speranțe pentru ca noua producție să poată fi urmărită pe marile ecrane.
Filip Stan
20 sept. 2023, 08:42
Când apare Terminator 7 și ce alt film nou abordează subiectul AI?

Este posibil ca Terminator 7, cu implicarea lui James Cameron (regizorul primelor două filme din serie), să fie lansat abia în anul 2024.

Există 6 filme Terminator, primul fiind lansat în anul 1984. A urmat în 1991 titlul Terminatorul 2: Ziua Judecății, unul dintre cele mai apreciate filme de acțiune SF. Dacă la acel moment subiectul inteligenței artificiale era mai degrabă o fantezie dintr-un viitor îndepărtat, iată că în prezent AI a ajuns să fie folosită în tot mai multe domenii și chiar să poată interacționa cu orice utilizator de internet. În acest context, sunt alimentate temerile celor care consideră că un scenariu apocaliptic legat de inteligența artificială ar putea deveni realitate.

Cel mai nou film SF de acțiune despre Inteligența Artificială

Dacă momentul lansării Terminator 7 este incert, iată că un alt film speculează interesul publicului față de dezvoltarea AI. Pe nișa de producții de tip Terminator, dar fără vreo legătura directă cu franciza, poate fi urmărit începând cu 29 septembrie 2023 filmul The Creator.

Noul lungmetraj SF este despre inteligența artificială care a devenit colosală, dezvoltându-și propriile gânduri și putând acționa inclusiv în domeniul nuclear. The Creator abordează modul în care AI poate dezvolta sentimente, opinii critice, trecând peste factorul uman atunci când adoptă decizii de care depinde însă întreaga planetă.

Terminator, o franciză cu potențial enorm

Cele 6 filme Terminator au cucerit audiența, fiind producții de referință în industria cinematografică. Cel mai emblematic rol este cel al actorului Arnold Schwarzenegger. Fostul guvernator al statului California din SUA este implicat în prezent în proiecte dezvoltate alături de platforma de video streaming online Netflix, printre care un documentar inedit despre viața sa și primul său serial din carieră, Fubar.

Franciza Terminator este bine dezvoltată și în domeniul jocurilor video. Cel mai recent titlu a fost lansat în anul 2019, când a ajuns în cinematografe și filmul Terminator 6. Jocul video Terminator: Resistance, dezvoltat de Teyon și publicat de Reef Entertainment pentru PlayStation 4, Windows și Xbox One, este un joc de acțiune în care utilizatorul se confruntă cu misiuni demne de filmele cu lupte între oameni și roboți.

Fanii seriei Terminator regăsesc franciza și în universul jocurilor de cazino online acolo unde cei de la Playtech au lansat slotul Terminator Genisys în 2018. Printre simbolurile de pe role se regăsesc, desigur, personajele din film.

Cele 6 producții Terminator de până acum au fost realizate la distanțe de mai mulți ani între acestea, iar tiparul pare că se respectă și cu viitorul film Terminator 6, de la lansarea căruia au trecut deja 4 ani. Lista completă de filme din serie cuprinde: Terminator (1984), Terminatorul 2: Ziua Judecății (1991), Terminatorul 3: Supremația roboților (2001), Terminatorul: Salvarea (2009), Terminator 5 – Terminator Genisys (2015), Terminator 6 (2019).

Arnold Schwarzenegger a lipsit doar din cel de-al patrulea film, motivul fiind constituit de implicarea sa în lumea politică la acea vreme (a servit ca cel de-al treizeci și optulea guvernator al statului California). Între timp, actorul de origine austriacă, acum în vârstă de 76 de ani, a declarat că nu mai este interesat de a revenit în franciza Terminator.

După pauza din Terminatorul 4, Arnold Schwarzenegger a jucat totuși roluri de prim-plan în filmele Terminatorul 5 și Terminatorul 6. Chiar dacă va lipsi din viitoare filme ale francizei, imaginea sa va rămâne cu siguranță asociată cu acestea, ca fondator al seriei.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?