Planta care se roagă pentru casă. Cum se păstrează sănătoasă și rezistentă toată iarna. Puțini știu acest truc

Planta care se roagă pentru casă. Maranta, cunoscută și sub numele de “planta care se roagă” sau “Maranta leuconeura,” este o plantă de interior populară, mai ales pentru numele ei. Însă, ea este și frumoasă, fiind aleasă și datorită frunzelor sale frumoase, decorative și a comportamentului caracteristic de închidere a frunzelor noaptea sau în timpul zilei.
Alina Costache
21 sept. 2023, 23:05
Planta care se roagă pentru casă. Cum se păstrează sănătoasă și rezistentă toată iarna. Puțini știu acest truc
Planta care se roagă pentru casă

Planta care se roagă pentru casă. Maranta „se roagă” în mod caracteristic atunci când se închid frunzele în timpul nopții sau în condiții de lumină slabă, preferând lumina difuză sau indirectă. Evită expunerea directă la soare puternic, deoarece frunzele sale pot suferi arsuri. Plasează-o într-un loc luminos, dar protejat de razele solare directe.

Citește și: Planta care va aduce iubire și fericire în viața oricărei femei! Lidia Fecioru: „Faceți-le cadou femeilor din viața voastră această floare”

Planta care se roagă pentru casă

Maranta este o plantă iubitoare de umiditate. Pentru a recrea mediul său natural, poți folosi un umidificator sau poți pulveriza frunzele cu apă distilată sau filtrată în mod regulat. Un suport umed sub ghiveci este, de asemenea, benefic.

Planta preferă temperaturi constante în jurul a 18-24°C, așa că trebuie ținută la un loc cald. Evită schimbările bruște de temperatură și expunerea la curentul de aer rece, pentru că pot să afecteze negativ planta și chiar să se usuce. Așa că iarna trebuie să o protejezi de frig! De asemenea, udările ar trebui rărite.

Menține solul ușor umed, dar nu lăsa planta să stea în apă. Udă planta atunci când stratul superior al solului se usucă. Evită udarea excesivă, deoarece rădăcinile Marantei pot putrezi în sol prea umed.

Maranta poate fi susceptibilă la dăunători precum păduchii de plante sau acarieni. Verifică regulat planta pentru semne de dăunători și tratează problemele la primele semne. În general, îngrijirea Marantei este destul de ușoară, cu condiția să-i oferi lumină adecvată, umiditate și să ai grijă să nu o pui la o înălțime prea mare.

Planta care te ajută să dormi mai bine

Lavanda, căci despre ea vorbim, e originară din regiunile mediteraneene, și e cunoscută pentru mirosul ei plăcut și pentru că induce un somn mai odihnitor. Efectul benefic se datorează unor compuși chimici din lavandă, cum ar fi linaloolul și linalil acetatul, care au proprietăți sedative și anxiolitice naturale.

Mai mult decât atât, lavanda poate să reducă nivelul de stres și anxietate. Dacă inhalați uleiuri esențiale de lavandă vă poate da o stare de relaxare și de liniște și vă pregătește pentru somn. Lavanda poate să contribuie și la reducerea tensiunii arteriale.

Potrivit studiilor, folosirea lavandei înainte de culcare vă poate îmbunătăți calitatea somnului. Crește durata somnului profund și se reduc trezirile în miez de noapte.

Sunt mai multe trucuri cu lavandă care vă pot ajuta să dormiți mai bine:

  • Puteți să puneți uleiuri esențiale cu aromă de lavandă într-un difuzor pe care să-l porniți înainte de culcare.
  • Puneți flori uscate de lavandă într-un săculeț sub pernă. Veți simți acel miros pe tot parcursul nopții și vă va da o stare de bine.
  • E util să puneți și câteva picături de ulei esențial de lavandă în apa de baie, care vă ajută mușchii să se relaxeze și să pregătește pentru somn.
  • Cumpărați spray de pernă cu lavandă. Îl puteți pulveriza pe pernă înainte să vă culcați sau pe lenjeria de pat.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Orașul cu apartamente ieftine în care se mută tot mai mulți tineri și familiști. E la o aruncătură de băț de București și are cea mai mare creștere a populației din Europa
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
Playtech.ro
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea pe patul de spital după accidentul grav. A primit un diagnostic crunt din partea medicilor
DailyBusiness
BNR, anunțul momentului pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânda de referință?
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ancuța și Costel Lăzărescu, împreună cu cei 2 copilași ai lor, conduși pe ultimul drum. IMAGINILE DURERII
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Putin cere retragerea totală a trupelor ucrainene din regiunile revendicate la întâlnirea cu Viktor Orban
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!