Nutriționistul Cristian Mărgărit a dezvăluit care este cea mai benefică parte din struguri. Există foarte multe alimente pe care toamna ni le oferă, care au numeroase avantaje și pe care trebuie să le includem în alimentația de zi cu zi, mai ales în sezonul rece.
„Toamna favorizează dieta sănătoasă. O dietă sănătoasă e o dietă care urmează și anotimpurile, adică să mâncăm în fiecare anotimp pe cât posibil alimente locale și de sezon. Atunci ele sunt și mai ieftine, mai bogate nutritiv și avem foarte multe rețete tradiționale care se pretează foarte bine la această bogăție de fructe și legume pe care o găsim în piață și în magazine”, a dezvăluit nutriționistul, potrivit spectacola.ro.
Există o varietate de fructe și legume de sezon, dar strugurii se află în topul preferințelor tuturor. Sunt dușci, gustoși și constituie gustarea perfectă în zilele răcoroase de toamnă. Există un truc foarte important pe care trebuie să îl respecți atunci când cumperi struguri.
„Încă avem fructele de toamnă. Strugurii trebuie să fie câte mai mici și mai colorați, pentru că asta înseamnă că au antioxidanți, mai multe vitamine, minerale, raportate la caloriile cu care vine acest aliment și apoi vin rădăcinoasele foarte bogate în vitamine, sfecla, țelina, morcovul”, ne mai spune Cristian Mărgărit.
Atunci când mâncăm strufuri, nu trebuie să renunțăm la coajă, dar nici la semințele lor. Consumați în cantități moderate, strugurii pot aduce extrem de multe beneficii organismului.
„Toate fructele conțin zaharuri, diverse combinații, iar o cantitate prea mare poate contribui la îngrășare. Totuși, studiile arată că un consum mai mare de fructe, e asociat cu o sănătate mai bună, cu mai puțin cancer, boli cardiovasculare și chiar mai puțin diabet. Nu te aștepta să mănânci ceva cu zahăr și să scadă riscul de diabet.
Una e să consumi alimentul întreg, dacă vorbim despre struguri și antioxidanții pe care îi conține atât în coajă, cei roșii, în special, dar și în semințele, ele trebuie înghițite, nu aruncate, deci aceste substanțe prezente în fructe ne protejează de diverse boli. Este bine să luăm acest zahăr din fructe, decât din zahărul rafinat. Deci, contează foarte mult cantitatea totală pe care o consumăm, dar și ce alte alimente mâncăm pe lângă”, a continuat specialistul.