Cât scoţi de pe card pentru o porţie de creveţi pe pat de cartofi la Taverna lui Pescobar. Vedeta din „platouaş” costă cât 20 de meniuri de la McDonald’s

Taverna Racilor făcea furori dintre restaurantele de lux ale Capitalei. Situat în zona de nord, locul unde numeroase vedete își petrec timpul și prețurile erau unele de măsură.
Filip Stan
26 sept. 2023, 23:24
Cât scoţi de pe card pentru o porţie de creveţi pe pat de cartofi la Taverna lui Pescobar. Vedeta din

Restaurantul lui Pescobar a fost închis pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, după ce au fost găsite mai multe nereguli de către inspectorii de la ANPC. Între timp, clienţii şi-au dat seama de păcăleala din farfurie şi se plâng de tarife, deşi sunt şi vedete care i-au luat apărarea lui Pescobar.

Pentru unii pot fi tarife mari, însă mulți spuneau că sunt acceptabile, având în vedere că vorbim despre preparate alese, mai ales că etrau şi binecuvântate la muntele Athos. De exemplu, un platou cu fructe de mare la la Taverna Racilor depășea 600 de lei, dar era pentru patru persoane.

Pescobar, decizie de ultimă oră după scandalul cu ANPC. Patronul de la Taverna Racilor părăsește România. Destinația este una neașteptată : „Mă duc frumos, așezăm gândurile”
Întregul platou cântărea 4 kilograme și costa 627 lei. Pe platou se aflau tentacule calamar 1000 g, Raci 1000g, Calamar 1000g, Creveți 1000g, Scoici 1000g, Carne midii 200g, dar și o sticlă de vin, ce se potrivea perfect cu preparatele.

Nelson Mondialu susţine că, în luna mai, a mâncat la un restaurant de-al lui Pescobar şi a făcut toxiinfecţie alimentară, dar nu este singurul nemulţumit.  Clienţii deja postează pe reţelele de socializare note de plată exorbintante în raport cu calitatea produselor şi confortul din restaurante:

Cel mai scump preparat din meniu era Platoul Paul’s Seafood, de 4500g, care ajungea la prețul de 631 de lei. Era destinat, de asemenea, mai multor persoane și avea o diversitate de fructe de mare: fritto misto fructe de mare 500g, Scoici 500g, Creveți 450g, Homar 400g, Doradă 800g (Binecuvântată de la muntele Athos), Tentacule Calamar 400g, Caracatita 300g, Carne Midii 200g, precum și o sticlă de vin.

Restaurantele lui Pescobar, închise după o reclamaţie făcută de Nelson Mondialu: „Am făcut toxiinfecţie alimentară. Ăla nu e restaurant pentru oameni la costum, acolo intri şi dacă ai în picioare adidaşi de 39 de lei”
Pentru porție de creveți pe pat de cartofi trebuia să scoți din buzunar 61 de lei, în timp ce o porție simplă de creveți ajungea la 57 de lei.

După succesul avut cu Taverna Racilor din Herăstrău, Pescobar a mai deschis și alte restaurante în țară. El mai are un restaurant în Snagov, dar și Oyster Bar Victoriei și o altă tavernă în Timișoara.

Pescobar, artificiul managerial prin care a făcut 10.000 de euro pe zi. Cum sfidează autorităţile cu un burger în foiţă de aur VIDEO
Prețurile nu sunt deloc unele mici, dacă stăm să analizăm meniul. Un cocktail este în jur de 38 de lei, dar poate ajunge și la 55 de lei. Un vin de 750 de ml are prețuri cuprinse între 130 și 170 de lei.

În ceea ce privește mâncarea, prețurile sunt și aici destul de mari. Pentru o porție de Fritto Misto trebuie să plătești 71 de lei.

O porție de creveți pane în sos costă 71 de lei pentru 500 de grame. Unul dintre cele mai scumpe preparate din meniu este caracatiță la gratar cu mix de salată este 95 de lei.

Pescobar, artificiul managerial prin care a făcut 10.000 de euro pe zi. Cum sfidează autorităţile cu un burger în foiţă de aur VIDEO

Paul Nicolau, cunoscut drept Pescobar, a dat lovitura în domeniul HoReCa, odată cu punerea pe picioare a restaurantelor cu fructe de mare. Pe lângă locațiile din București, a mai deschis două, în Snagov și în Timișoara, doar că, în prezent, a întâmpinat unele probleme.

În urma controalelor efectuate de inspectorii ANPC la locația din Herăstrău, restaurantul a fost închis, iar multe persoane s-au arătat dezgustate de ceea ce s-a găsit acolo. Cu toate acestea, afacerea merge extrem de bine, profitul înregistrat anul trecut fiind unul uriaș.

Afacerea deschisă în România i-a adus lui Pescobar sume la care puțini îndrăznesc să viseze, mai ales că sumele încasate zilnic sunt foarte mari, nefiind vorba doar de ceva sezonier.

Restaurantele lui Pescobar, închise după o reclamaţie făcută de Nelson Mondialu: „Am făcut toxiinfecţie alimentară. Ăla nu e restaurant pentru oameni la costum, acolo intri şi dacă ai în picioare adidaşi de 39 de lei”

Firma lui Pescobar a înregistrat, în anul 2022, venituri de 16,5 milioane de lei, însemnând, în fiecare zi, aproximativ 10.000 de euro. Tot anul trecut, impozitul în urma plății taxelor a fost de 5,1 milioane de lei, adică, aproximativ 1,1 milioane de euro, conform defapt.ro.

În urmă cu ceva timp, Pescobar a recunoscut care este motivul pentru care nu angajează bucătari români, în restaurantele sale. Omul de afaceri susține că lipsa de profesionalism a românilor nu îi permite să se încreadă în ei, deoarece ar trage afacerea în jos și nu ar putea avea încredere în ei, atunci când el nu ar fi prezent la locații.

Mai mult decât atât, Pescobar a făcut publice și salariile pe care le oferă bucătarilor din Sri Lanka, punctând că aceștia sunt angajați, după ce negociază un salariu fix, la care se mai adaugă și bacșiș. Prin urmare, salariul unui bucătar poate ajunge și până la 2.800 de euro sau chiar 3.000.

„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât.

VIDEO Pescobar, explicaţie halucinantă pentru Dorada stricată: „Peştele era binecuvântat, era adus de pe muntele Athos”
Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și, dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, a mărturisit acesta, în cadrul unui podcast.

Pescobar, Baronul racilor,  se lauda cu un burger cu foita de aur

Pescobar sfidează din nou! Într-o postare pe pagina de TikTok a lanțului de restaurante pe care le deține, afaceristul Paul Nicolau testează un burger suflat cu aur, în valoare de 6.200 de euro. Imaginile sfidătoare vin după ce s-au descoperit mai multe nereguli în localurile sale, printre care produse expirate sau mucegai. Prima locație, a cărei activitate a fost temporar întreruptă, este cea din Herăstrău, apoi a venit rândul celei din Timișoara.

Amenzi în valoare de 140.000 de lei au fost date de comisarii de la Protecţia Consumatorilor după mai multe controale făcute la Taverna Racilor Herăstrau. Printre neregulile găsite au fost: produse expirate, mizerie, muşte. Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au emis o decizie de închidere temporară a restaurantului Taverna Racilor din Herăstrău pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 12 luni. De asemenea, localul nu avea autorizaţie de la Primărie.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Adio șezlonguri! Turismul din Grecia se schimbă radical
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!