Marcel Ciolacu demolează vechea moștenire: „Guiță pe Facebook! După ce îndatorezi o țară cu 200 de miliarde, nu te aștepta să îți dau flori”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în plenul reunit al Parlamentului în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscale că „de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală!”. Miercuri, premierul a venit cu noi precizări.
Filip Stan
27 sept. 2023, 15:28
Marcel Ciolacu demolează vechea moștenire:

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că România este stabilă macroeconomic. În primul interviu după ce Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pentru măsurile fiscale, șeful executivului îi critică pe cei care au îndatorat România.

„Mai ales când vezi o sumă așa mare (n. r.: cu referire la cazul Dumitru Buzatu) e normal că te îngrijorezi: ‘de ce plătesc taxe, ca să fure ei?’ E normal să ai această reacție! România este macroeconomic stabilă. Are cele mai multe investiții pe care le-a avut, atât din fonduri europene, cât și din bugetul de stat. Trebuie să fie o prioritate a cheltuirilor banilor. Trebuie să vedem foarte bine să nu mai risipim acești bani. Am reușit, totuși, de când avem această coaliție, să menținem acest echilibru economic. După o săptămână ce am fost învestit premier au început discuțiile: se impiuneau aceste măsuri. Împreună cu Nicolae Ciucă am stat de vorbă cu toți cei implicați.

Pensii 2024. Cele trei formule de recalculare a pensiilor, cine pierde, cine câştigă
E primul an când avem 2,5% din PIB pentru înzestrare la armată. (…) După ce îndatorezi o țară cu 200 de miliarde, nu te aștepta să îți dau flori… Să mai guiți pe Facebook. Mă refer în general”, a spus Ciolacu, la postul Digi24. Premierul a refuzat să precizeze la cine se referă.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, într-un mesaj prezentat de către şeful Cancelariei prim-ministrului Alexandru Mihai Ghigiu, miercuri la conferinţa de închidere a Proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, că Executivul aşteaptă de la Curtea de Conturi un „feed-back real” referitor la eficienţa pachetului de măsuri fiscale asumat de către Guvern care are scopul de a creşte încasările la buget şi de a reduce risipa.

„La preluarea mandatului echipei guvernamentale pe care o conduc, colegii mei au avut plăcuta surpriză de a primi de la Curtea de Conturi o listă cu măsurile şi recomandările pe care ministerele trebuiau să le implementeze, în urma rapoartelor de audit. Genul acesta de anticipare şi pro-acţiune va întări încrederea şi colaborarea între noi şi dumneavoastră. Ieri, Guvernul şi-a asumat un set de măsuri fiscale menite să crească încasările la buget şi să reducă risipa. Aşteptăm de la Curtea de Conturi să ne ofere un feed-back real dacă aceste măsuri şi-au atins ţinta. Ne bazăm pe profesionalismul şi corectitudinea dumneavoastră în auditarea acestor măsuri. O Instituţie Supremă de Audit modernă, profesionistă şi independentă reprezintă un câştig pentru România. Cred că împreună, prin dialog şi înţelegerea exactă a rolului instituţional al fiecăruia, putem contribui la dezvoltarea reală a ţării şi, implicit, la creşterea calităţii vieţii românilor!”, a afirmat Alexandru Mihai Ghigiu, miercuri la conferinţa de închidere a Proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, care a avut ca obiectiv modernizarea Curţii de Conturi a României.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a adăugat că „trăim vremuri în care provocările cărora trebuie să le facem faţă sunt tot mai diverse, care ne pun în situaţia de a lua decizii rapide cu impact în viaţa cetăţeanului”.

Pensii 2023. Poştaşul aduce bani mai mulţi în octombrie pentru seniori. 400 de lei în plus pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei

„Din acest motiv, încrederea este principalul atu pe care clasa politică e datoare să îl cultive şi să îl fundamenteze pentru ca măsurile statului să capete consistenţă şi susţinere. Elementul comun al unei lumi într-o permanentă dinamică este stabilirea priorităţilor. Este evident că în perioade marcate de diferite crize, fondurile sunt limitate şi trebuie administrate cu grijă. În acest sens, evaluarea investiţiilor într-o politică publică în detrimentul alteia este esenţială pentru un Executiv. Asta ne dorim să fie plus valoarea adusă de auditurile dumneavoastră. Colaborarea cu o instituţie cum este Curtea de Corturi a României, independentă, performantă şi deschisă spre colaborare este o oportunitate pentru dezvoltarea ţării noastre. Avem nevoie ca dumneavoastră, prin auditurile realizate, să ne arătaţi impactul real al măsurilor pe care le luăm şi, eventual, unde ar trebui să ne îndreptăm atenţia şi finanţarea”, a completat Ghigiu.

Acesta a mai spus că un dialog pe mai multe canale al Curţii de Conturi în relaţia cu celelalte instituţii ale statului va face ca instituţiile să fie mai performante financiar şi să ofere servicii de calitate cetăţenilor.

 

„Înţeleg că există o schimbare de paradigmă pe care şi-o propune Curtea de Conturi în relaţia cu celelalte instituţii ale statului. Consider că un dialog pe mai multe canale, o aplecare asupra problemelor sistemice în misiunile de audit ne va ajuta să avem instituţii mai performante financiar şi, implicit, mai performante în oferirea de servicii de calitate cetăţeanului”, a concluzionat Alexandru Mihai Ghigiu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!