Insecta periculoasă care terorizează România. Oamenii sunt disperați: „Ne intră în case, ne mușcă, faceți ceva!”

O insectă periculoasă a alertat întreaga țară. Mică în dimensiuni, dar cu o mușcătură foarte puternică și dureroasă, vietatea a ajuns în casele oamenilor, care au ajuns la limita răbdării.
Filip Stan
27 sept. 2023, 19:53
Insecta periculoasă care terorizează România. Oamenii sunt disperați: „Ne intră în case, ne mușcă, faceți ceva!”
Insecta periculoasă care terorizează România. Oamenii sunt disperați: „Ne intră în case, ne mușcă, faceți ceva!”

Românii sunt disperați, după ce o insectă mică în dimensiuni a ajuns să le intre și în case. Pe lângă ţânţarii şi muştele care le fac viața un coșmar locuitorilor din zonele unde dezinsecția este inexistentă, această insectă nu îi mai lasă să trăiască în tihnă. Un întreg oraş trăieşte sub teroarea gâzei ce cu greu poate fi îndepărtată.

Citește și: FOTO: Un român a inventat gândacul-robot. Insecta „Robocop” va interveni pentru a salva victimele cutremurelor devastatoare

Insecta care le face viața un coșmar românilor

Insecta care îi terorizează de-a dreptul pe locuitorii Bistriței se numește Tigrul platanului și deși este foarte mică, mușcătura ei este foarte dureroasă. Locuitorii sunt disperați, spunând că nu își mai pot întinde hainele la uscat, nu mai pot deschide geamurile, insectele ajungând să le intre și în case, fiind și foarte greu de găsit și îndepărtat.

„Îmi întind hainele pe balcon și NU pot sta afară să le termin de întins – având balcon deschis – că mă mușcă! Efectiv nu mai pot, de câteva zile! Să nu mai spun că hainele mi-s pline de insectele astea, și nici nu cad dacă scuturi hainele. Trebuie să le iei cu mâna pe fiecare! E plină și plasa de la geamuri de insectele astea! Și mușcătura e chiar dureroasă!”, s-a plâns o femeie din cartierul Subcetate din Bistriţa.

Şi în parcul Regele Mihai I al României, voluntarii care au oferit activități bistrițenilor, cu ocazia Festivalului „Legendele Cetății” s-au plâns de insecte.

„Nu știu ce Doamne feri sunt insectele astea. Dar se așează pe noi și pișcă foarte tare. Nu mai scăpăm de ele. Efectiv și ieri, și azi… Sunt mici-mici, nici nu le vezi, numai simți că te pișcă ceva foarte tare! Sunt extrem de enervante…!”, au transmis câțiva voluntari, potrivit bistriteanul.ro.

De asemenea, în mediul online, o altă locuitoare din Bistrița a semnalat problema, spunând că insectele au umplut și băncile din zonele verzi, unde nu se mai poate sta din cauza invaziei: „Da’ faceți ceva, domn primar! Dezinfectați orașul acesta de insecte! Deja ne intră în case !!!”, au transmis bistrițenii.

Insectele care terorizează bistrițenii au dimensiuni reduse, între 2 și 4 mm lungime, iar corpul este aplatizat. Capul insectei este gri deschis, ochii sunt bine dezvoltați și au antene scurte. De multe ori, însă, sunt greu de observat. Aceste insecte sunt întâlnite cu precădere în zone cu platani, însă, în ultimii ani, insectele sunt tot mai prezente în aglomerația urbană, pe terase amenajate cu plante, parcuri sau grădini. Această gâză preferă plantele, însă se așează și pe pielea omului și mai ales pe hainele de culoare deschisă. Având în vedere că este o insectă mică și transparentă, aceasta poate rămâne pentru mult timp pe haine sau chiar în păr.

Citește și: Adda face un apel alarmant, după ce a găsit în pat insecta care i-a provocat boala Lyme: „Verificați-va copiii ÎN FIECARE ZI! Inclusiv în CAP!”

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'