RĂZBOI în Ucraina: Atac dezlănţuit al Rusiei aproape de graniţa cu România. 30 de drone doborâte la Odesa!

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri seară, că în aceste zile Rusia bombardează Hersonul, Berislav şi sate din regiunea Herson cu o brutalitate aparte. Atacuri dure şi la Odesa şi Mikolaiv.
Filip Stan
28 sept. 2023, 09:03
RĂZBOI în Ucraina: Atac dezlănţuit al Rusiei aproape de graniţa cu România. 30 de drone doborâte la Odesa!
Armata rusă a atacat pentru prima dată Portul Chilia cu drone

RĂZBOI în Ucraina: Apărarea aeriană ucraineană a distrus peste treizeci de drone noaptea trecută, în timpul unui atac al ruşilor în regiunile Odesa şi Mikolaiv, din sudul ţării, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit AFP.

“În această noapte, au fost lansate mai multe grupuri de drone de atac” în aceste regiuni, a declarat Natalya Gumenyuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului sud al armatei ucrainene, referindu-se la „un atac masiv”.

„Cu toate acestea, eforturile de apărare aeriană au fost destul de eficiente. Peste 30 de drone au fost distruse. Estimări mai precise vor fi furnizate de Forţele Aeriene”, a adăugat ea. „Inamicul nu încetează să atace, nu opreşte presiunea şi caută noi tactici, în special prin utilizarea atacurilor masive”, a menţionat Natalya Gumenyuk.

Forţele ruse vizează în mod regulat această regiune din sudul Ucrainei, cu ieşire la Marea Neagră, unde se află infrastructura portuară crucială pentru comerţul maritim. Atacurile s-au multiplicat de la abandonarea în iulie a acordului privind cerealele, care a permis Ucrainei să-şi exporte liber producţia.

VIDEO Atac rusesc cu drone pe Dunăre, pe malul opus de Isaccea

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ţara sa va deveni mai puternică, fiind pregătite măsuri care să întărească statul. ”Indiferent ce se întâmplă în lume, indiferent care sunt condiţiile externe, trebuie să ţinem minte că doar condiţiile noastre, atitudinea noastră internă faţă de Ucraina, faţă de libertarte, faţă de scopurile noastre va determina când ne vom atinge ţelul”, arată el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri seară, că în aceste zile Rusia bombardează Hersonul, Berislav şi sate din regiunea Herson cu o brutalitate aparte.

”Ţintind case, ferme, magazine obişnuite şi infrastructură. Este o teroare deliberată din partea ocupantului”, a adăugat el, transmiţând condoleanţe celor care au pierdut pe cineva drag.

Preşedintele Ucrainei şi-a exprimat recunoştinţa faţă de cei care lucrează în Herson şi în alte regiuni supuse atacurilor, subliniind că este important să existe salvatori: ”Când ei sunt acolo, când vieţi sunt salvate, teroarea nu va învinge”.

”Sunt ordine speciale pentru armată, vor fi de asemenea ordine speciale pentru toţi cei implicaţi în relaţii internaţionale: războinicii noştri au nevoie de mai multe mijloace pentru a distruge rachetele ruseşti, Shahed-urile şi alte drone de luptă, precum şi aeronavele ruseşti”, a adăugat el.

Atacul dronelor continuă între Rusia şi Ucraina. Şeful NATO are veşti proaste: „Pregătiţi-vă pentru un război lung”

Zelenski a menţionat că a primit scrisori de acreditare pentru şapte ambasadori care îşi încep misiunea în Ucraina, din Marea Britanie, Franţa, Estonia, Canada, Ungaria, Slovenia şi Uniunea Europeană.

”De acum, avem un nou ambasador pentru platforma de strângere de fonduri United24. Este vorba despre actorul britanic Mark Strong. Am vorbit astăzi şi i-am mulţumit lui Mark pentru decizia sa de a lucra în domeniul Educaţie şi Ştiinţă. Misiunea sa va fi de a strânge fonduri pentru a reconstrui şcolile ucrainene. Sarcina noastră este să le dăm tuturor copiilor ucraineni ocazia de a studia la şcoală, nu la distanţă, unde şi când permit condiţiile de securitate. Legat de asta, United24 a adunat deja peste 470 de milioane de dolari. Aproape jumătate de miliard donaţii din peste 110 ţări. Diferite ţări, niveluri diferite de contribuţie. Oamenii ajută – oamenii obişnuiţi şi companiile. Le sunt recunoscător tuturor”, a arătat Zelenski.

El a menţionat că a avut câteva şedinţe de pregătire, fiind planificate măsuri care să întărească statul.

”Ucraina va fi mai puternică. Ucraina va avea mai multe capacităţi de a se apăra. Indiferent ce se întâmplă în lume, indiferent care sunt condiţiile externe, trebuie să ţinem minte că doar condiţiile noastre, atitudinea noastră internă faţă de Ucraina, faţă de libertarte, faţă de scopurile noastre vor determina când ne vom atinge ţelul. Principalul scop – victoria Ucrainei. Pentru Ucraina, puterea nu are alternative. Şi toţi cei care întăresc statul, toţi cei care devin mai puternici, toţi cei care ajută la a lupta cu duşmanul şi a obţine rezultate pentru Ucraina – toţi aceştia ne duc mai aproape de ţintă”, a conchis preşedintele Ucrainei.

 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?