Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată

În anul 2023 pare că este din ce în ce mai să formezi o relație stabilă, care să treacă testul timpului. Nu puține sunt cazurile în care oamenii aleg să se despartă chiar la scurt timp de la nuntă, iar în cea mai mare parte a cazurilor acest lucru are la bază o anumită greșeală pe care cele mai multe dintre cupluri o fac.
Alina Costache
28 sept. 2023, 18:51
Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată
Cum îți bagi singur problemele în casă! Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile și cum poate fi evitată

Majoritatea cuplurilor care ajung la despărțire, în prezent, comit o greșeală pe care ar putea să o evite cu ușurință, iar conflictele din familie ar putea să scadă semnificativ dacă cei doi parteneri ar respecta o regulă foarte simplă. Din nefericire, căsniciile fericite devin din ce în ce mai rare în zilele noastre, foarte puține trecând cu adevărat testul timpului. Cuplurile aleg adesea calea mai simplă, în loc să lupte pentru relația lor și, în consecință, se despart uneori la scurt timp după nuntă. Evident, acest lucru se întâmplă sub pretextul „nepotrivirii de caracter”.

Citește și: Greşeala banală dar periculoasă pe care o fac toţi şoferii. Ce se întâmplă când conduci cu geamurile deschise

Ceea ce puțini își dau seama este că sursa acestei „nepotriviri de caracter” are legătură cu aspectul financiar. Multe dintre disputele în familie au la bază chestiuni financiare. De fapt, în Europa, banii ocupă primul loc în ceea ce privește cauzele divorțului.

Bogdan Dinu, un expert în educație financiară, a explicat într-un interviu pentru Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, care este cea mai frecventă greșeală pe care o facem în relație, dar și care e cea mai simplă metodă de a gestiona finanțele în cuplu, evitând astfel conflictele.

„În primul rând trebuie să știm ce intrări avem și ce ieșiri avem. Cu alte cuvinte, ce venituri intră în familie, respectiv ce ieșiri. Adică să notăm cheltuielile lunar, astfel încât să știm exact pe ce cheltuim, respectiv să știm cât intră.

Mai mult decât atât, personal fac treaba aceasta cu soția. Deci în familie avem același buget, știm amândoi cât intră, cât iese, deoarece asta ne sudează ca familie și evoluăm în aceeași direcție și cu aceeași viteză. Banii sunt numărul unu ca motiv de divorț în Europa. Deci asta este o problemă foarte mare”, a explicat Bogdan Dinu.

Însă asta nu este tot. Este crucial ca fiecare partener să dețină și un cont personal separat, permițându-le, astfel, partenerilor să aibă bani pe care îi pot gestiona după propria lor voință. Aceast lucru contribuie la dezvoltarea unui sentiment de independență și previne senzația de limitare în relație.

„Avem amândoi, în același timp, atât eu cât și soția, un cont separat, pe care trimitem lunar o sumă de bani fixă și nu punem întrebări. Cu alte cuvinte avem un buget comun, dar dacă soția vrea să se ducă la masaj, să nu mă enervez eu că ea cheltuie banii pe masaj.

Deci noi, în total, ca familie, avem de exemplu 2500 de euro. Ăla este bugetul nostru. Că el este pe două conturi, asta nu contează foarte mult. Din acel 2500 de euro, să spunem că avem cheltuieli de 1500 de euro cu traiul de zi cu zi, 200 de euro intră la ea și face ce vrea cu ei, 200 de euro intră la mine și fac ce vreau cu ei, iar cu restul îi investești, tot pentru familie. În imobiliare, în bursă, nu contează în ce.

Deci nu trebuie să fie în același cont, dar undeva, fie că este pe foaie, fie că este în Google Sheets, fie că este într-o aplicație de mobil, să avem acolo ce intrări avem în total per familie”, a mai explicat Bogdan Dinu.

Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când ne bem cafeaua. Toată lumea trebuie să știe acest secret

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Sâmbătă, 6 iulie 2024, de la ora 16, patru zodii trec printr-o mare schimbare. Fericirea intră în viața lor
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Șoferii primesc un mare ajutor. Ce se întâmplă dacă le expiră permisul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!