City-break în această toamnă: 45% dintre români au ales acest oraş pentru un preţ mediu de 270 lei/noapte

Românii redescoperă marile orașe din țara lor. 45% dintre rezervările de toamnă ale românilor sunt făcute într-un oraș mare din țară. Prețul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie - noiembrie 2023, este de 270 de lei.
Alina Costache
29 sept. 2023, 13:02
City-break în această toamnă: 45% dintre români au ales acest oraş pentru un preţ mediu de 270 lei/noapte

City-break în această toamnă. Vremea care se menține caldă și prețurile mai mici sunt cel mai bun stimulent pentru călătoriile românilor din această toamnă. Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își doresc în continuare să se bucure de vacanțe și că, odată cu venirea toamnei, au început să se orienteze către city-break-uri în țară. Avantajele acestor sejururi de scurtă durată sunt semnificative: ele reprezintă o metodă foarte bună de a explora orașele României, care au un potențial turistic încă insuficient explorat, sunt mai ieftine și, în același timp, sunt o alternativă excelentă pentru cei care nu mai au zile de concediu sau nu mai pot pleca pentru o perioadă îndelungată.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, 2023 a adus majorări de tarife în industria turismului, însă acest lucru nu a diminuat pofta românilor de a călători.

City-break în această toamnă: Brașov, București, Sibiu, Cluj-Napoca – cele mai căutate orașe din România

Orașele din România oferă locuri și activități destinate tuturor vârstelor și gusturilor, obiective turistice inedite, zone de agrement și aventură. Tocmai din acest motiv, ele au devenit o opțiune preferată adesea de turiștii care călătoresc în țară. Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate orașe pentru city-break se numără Brașovul (15.37% din rezervări), Bucureștiul (12.83%), Sibiul (8.99%) și Cluj-Napoca (8.72%), restul procentelor împărțindu-se aproape în mod egal între Oradea, Timișoara, Iași, Sighișoara și Târgu Mureș.

Vești proaste pentru românii care pleacă în vacanțe în străinătate. Pentru fiecare zi petrecută în afara țării va fi plătită o taxă
Trendul rezervărilor era în scădere după data de 15 august, însă, datorită condițiilor meteo favorabile, turiștii au ales să călătorească și în septembrie. În medie, durata pentru un city-break de toamnă în România este de două nopți.

„Ne bucurăm de o toamnă călduroasă, temperaturile sunt similare cu cele de la începutul verii, astfel că turiștii au în continuare disponibilitate pentru a călători și pentru a explora România în sejururi scurte. Ne bucurăm că trendul city-break-urilor este pe o pantă ascendentă și că țara noastră devine o destinație de city-break, pentru că avem atât de multe locuri frumoase ce merită a fi descoperite. Ne așteptăm la un nou vârf al rezervărilor de toamnă la finalul lunii octombrie, când va începe vacanța copiilor. Cu această ocazie, le recomandăm turiștilor care vor să călătorească în perioada respectivă să facă rezervările din timp, pentru a prinde locuri libere la unitățile de cazare dorite. Travelminit.ro dispune de cea mai generoasă ofertă de cazare cu vouchere de vacanță, așa că-n mod sigur veți avea de unde alege”, spune Rita Szilveszter, Marketing Manager.

 

Prețuri în creștere: tarifele pot ajunge și la peste 400 lej/noapte/cameră dublă

Conform Travelminit.ro, prețurile pentru rezervările de tip city-break au crescut cu 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2022. În ceea ce privește tarifele la cazare la nivel general, a fost semnalată o creștere de aproximativ 12% în comparație cu toamna anului trecut.

Prețul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei, dar, în funcție de zonă, poate ajunge până la peste 400 de lei.

Ioana Grama, reacție acidă după ce s-a spus că e plimbată în vacanțe extravagante de un presupus iubit bogat: „De iubiți milionari care mă plimbă în stânga și în dreapta mi-e plin podul”
În ceea ce privește unitatea de cazare aleasă, opțiunile turiștilor diferă în funcție de destinație. De exemplu, în Sibiu și Brașov, orașe alese adesea pentru un sejur de relaxare, apartamentele și pensiunile sunt la mare căutare, având în vedere că oferă intimitatea și sentimentul de acasă. Pe de altă parte, în București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, orașe în care turiștii călătoresc și în scop de business, hotelurile rămân în topul preferințelor acestora.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!