Turiști atacați de urs pe Transfăgărășan, după ce au coborât să facă poză cu el! Imagini ireale cu inconștiența unor părinți care și-au dus copilul pâna la 1 metru de urs!

Turiști atacați de urs pe Transfăgărășan, după ce au coborât să facă poză cu el. În România există 8.000 de astfel de animale, cele mai multe în județele unde există masive montane împădurite, precum Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov și Buzău.
Alina Costache
02 oct. 2023, 11:21
Turiști atacați de urs pe Transfăgărășan, după ce au coborât să facă poză cu el! Imagini ireale cu inconștiența unor părinți care și-au dus copilul pâna la 1 metru de urs!
Ședință foto cu ursul, pe Transfăgărășan

Turiști atacați de urs pe Transfăgărășan, după ce au coborât să facă poză cu el. În ultimii ani, au fost înregistrate toto mai multe incidente în care urșii au atacat oameni. În multe dintre cazuri, atacurile s-au soldat cu decesul oamenilor.

Citește și: Urs împușcat în curtea unui liceu din Miercurea-Ciuc

Turiști atacați de urs pe Transfăgărășan, după ce au coborât să facă poză cu el

Mai mulți turiști au fost în mare pericol, în acest weekend, pe Transfăgărășan, după ce au încercat să se apropie mult prea mult de un urs, pentru a face poze cu el şi pentru a-l hrăni.

La un moment dat, însă, animalul a început să alerge înspre ei. Oamenii înspăimântaţi au început sa fugă, însă din fericire, ursul i-a cruţat şi nu a luat-o pe urma lor. Și mai șocant este că în grupul de turiști se afla și un copil, iar părinții nu s-au gândit că îi pun viața în pericol cu acest gest.

Cei care întâlnesc în drumul lor urşi sunt sfătuiţi să nu-i hrănească şi să nu se apropie de ei, pentru a nu înfuria animalul, care ar putea oricând să atace.

Ce să faci și ce să nu faci dacă te întâlnești cu ursul

Experții, care cunosc foarte bine pădurea și comportamentul urșilor, vin cu o serie de recomandări utile pentru a te putea proteja în cazul în care te întâlnești sau chiar ești atacat de urs:

  • În primul rând, interesați-vă că zona în care mergeți nu e împânzită de urși.
  • Mergeți în grupuri mai mari, de patru sau mai mulți oameni și încercați să rămâneți împreună. E mai puțin probabil ca ursul să atace astfel de grupuri mari.
  • Faceți zgomot. Și animalele sălbatice sunt speriate de zgomote sau sunete pe care nu le cunoaște. Asigurați-vă că vorbiți între voi sau chiar cântați. Puteți să vă și agățați un clopoțel anti-urs la rucsac, care sună la fiecare mișcare. Nu e recomandat să fluierați sau să țipați fiindcă aceste sunete pot atrage urșii.
  • E de preferat să nu plecați niciodată la drum pe ceață sau ploaie. Aceste fenomene meteo cresc riscul unei astfel de întâlniri deoarece animalele se simt în siguranţă la adăpostul unor astfel de manifestări meteo şi ies în căutarea hranei;
  • Luați la voi un rucsac în care să aveți petarde, fumigene sau alte obiecte care scot zgomot puternic.
  • Mergeți pe poteci mari, unde câmpul vizual este bun.
  • Încercați ca, dacă vă întâlniți cu ursul, să nu vă panicați, să nu alergați fiindcă atunci vă va considera victimă și, cu siguranță, aleargă mai repede decât voi.
  • Luați cu voi un fluier anti-urs, acestea fac mai mult zgomot decât cele obișnuite. E recomandat să-l folosiți doar dacă ursul apare în fața voastră. Fluierați cât puteți de tare şi adoptați o poziţie ameninţătoare, fluturând mâinile şi privindu-l în ochi. De cele mai multe ori fug, dar, înainte de toate astea, aveți grijă că el are pe unde scăpa. În plus, fluierul vă poate ajuta și să vă semnalați prezența dacă sunteți rănit iar echipe de salvatori vă caută;
  • Nu purtați în rucsac alimente care miros puternic sau sunt superficial ambalate. Ursul clar în primul rând vine după hrană, astfel că Împachetați cât mai bine hrana pe care o cărați încât să nu miroasă prea tare. Nu mâncați în locurile împădurite şi care ştiți că sunt frecventate de urşi, s-ar putea să aveți musafiri nepoftiţi la masă.
  • E bine să aveți la voi un spray cu piper. Urșii au mirosul dezvoltat pentru că au un nas sensibil iar piperul este puternic iritant. Este conceput pentru a respinge un urs agresiv (dar vă poate afecta și vouă respirația și vederea, dacă vântul vă suflă în față). Este eficient la o distanță de 12-30 de picioare. Spray-ul la urs este un factor de protecţie excelent, cu aproximativ 90% eficienţă.
  • Cele mai agresive sunt ursoaicele cu pui. Încercați pe cât posibil să le evitați și să vă dați din calea lor.
  • Fiți mereu calmi, acest lucru vă poate salva viața. Ursul nu trebuie sub nicio formă provocat. Faceți mișcări lente și stați cu trupul cât mai aproape de sol. Când vă îndepărtăți de urs, nu vă intoarceți cu spatele. Iar daca sunteți cu grupul, aveți grijă ca toți să vă păstrați calmul și să vă îndepărtați de urs făcând aceleași mișcări, într-un ritm foarte încet, păstrând oarecum impresia unui singur corp. Daca vă miscați haotic și faceți zgomote iritante, ursul se va simți amenințat și, cu siguranță, va ataca.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Felul românesc de mâncare pe care spaniolii au început să-l adore. Cei care îl gustă vor neapărat rețeta
Capital.ro
România devine o MARE FORȚĂ în Europa. Planul care se pregătește CHIAR ACUM: Va fi noul combustibil
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Clarificări în scandalul Drugtest! Informații importante pentru toți șoferii!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Scumpiri în mijlocul vacanței. Taxa care afectează bugetele de călătorie
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Interdicție impusă PRIN LEGE în România. Toți cei cu animale trebuie să respecte: SANCȚIUNE maximă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ambasada SUA la București celebrează 30 de ani de la lansarea filmului „Forrest Gump”
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!