Helmuth Duckadam dezvăluie de ce şi-a schimbat religia şi cum l-a afectat un teribil accident: „Singura soluţie a fost să merg unde îi ştiam pe toţi preoţii”

Fostul portar de legendă al Stelei, Helmuth Duckadam, câştigător al Cupei Campionilor cu echipa Armatei Române, a povestit cum a ajuns să-şi schimbe religia şi cum a ajuns să fie un apropiat al lui Gigi Becali, pentru care a şi lucrat apoi.
Mircea Filipescu
02 oct. 2023, 16:26
Helmuth Duckadam dezvăluie de ce şi-a schimbat religia şi cum l-a afectat un teribil accident:

Helmut Duckadam a fost căsătorit timp de 27 de ani cu Ildiko, cu care are și doi copii, Robert și Brigitte. Cei doi s-au mutat în Statele Unite ale Americii, unde sperau să-şi clădească o nouă viaţă, dar lucrurile nu au decurs conform planului şi, la scurt timp s-au despărţit.

Ruptura dintre ei a intervenit şi pentru că, aşa cum chiar Duckadam a dezvăluit, fostul campion al Europei nu s-a adaptat la viaţa pe continentul american.

Fostul portar a decis să revină în România, unde a întâlnit-o pe Alexandra, cea care avea să îi devină a doua soție. Deși femeia este cu 20 de ani mai tânără ca el, cei doi s-au îndrăgostit și au decis să își petreacă restul vieții împreună.

Helmut Duckadam era evanghelist, însă a hotărât să își schimbe religia de dragul soției sale, care este creștin ortodox.

„M-am căsătorit și sunt și eu ortodox acum”, a spus fostul portar, fiind întrebat de Denise Rifai dacă și-a schimbat religia pentru soția sa.

Decizia de a-şi schimba religia a survenit din pricină că în religia greco-catolică Duckadam nu avea voie să se recăsătorească decât dacă rămânea văduv.

„Singura soluție era să merg la ortodocși, unde îi cunoșteam pe toți preoții. Pentru că în 2004, la alegerile din 2004, Gigi Becali hotărâse să facem donații la biserică și doar în Arad am făcut donații la 107 biserici. Deci, îi cunoșteam pe toți preoții ortodocși”, a povestit Helmut Duckadam.

Citeşte şi: Vlad Gherman și Oana Moșneagu, anunțul mult așteptat la câteva săptămâni de la logodnă: „Ne-am îndrăgostit la prima vedere”

În anul 2007, Helmut și Alexandra s-au căsătorit, iar între timp s-a născut și fata lor, Julianne.

Nu mulți știu că Helmut Duckadam a trecut printr-un adevărat coșmar atunci când era doar un copil. La 11 ani, acesta a fost lovit de o mașină și a intrat în comă. Atunci, fostul portar al Stelei a avut un braț rupt și a avut nevoie de o tijă metalică ce i-a fost scoasă după câteva luni.

Totuși, cu puțin timp înainte de operație, acesta a fost din nou la un pas de tragedie. Deși nu avea voie, înainte de a intra în sala de operații, Duckadam a mâncat o ciocolată cu rom, iar după intervenția chirurgicală i s-a încleștat gura. A avut noroc cu o asistentă care a făcut tot posibilul pentru a-i descleșta dinții, salvându-i, astfel, viața.

„Nu știam ce s-a întâmplat. Era o asistentă foarte drăguță, brunetă, tânără și era simpatia mea din spital. Când mi-a arătat degetele… până a reușit să bage un aparat să desfacă gura, ea s-a chinuit și mi-a salvat viața. În rest, nu îmi amintesc multe, pentru că eram adormit. Sigur, îmi amintesc în continuare, chiar dacă mi s-a scos acea tijă, eram bandajat și după câteva luni, până mi s-a vindecat osul, a trebuit să stau cu acel bandaj. Nu mai puteam să întind mâna și trebuia cu un săculeț de nisip să fac mișcări zilnice și erau foarte dureroase”, a povestit fostul sportiv în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul DJ Lalla. Telefonul, căştile şi alte obiecte ale vedetei moarte au fost găsite la un om al străzii

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Criză de apă în insulele grecești: Sifnos cere declararea stării de urgență
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!