Accident cumplit în Italia: peste 20 de morţi după ce un autobuz a căzut în gol la Veneţia

Un accident cumplit a avut loc la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa. Cel puţin 20 de pasageri au murit.
Filip Stan
03 oct. 2023, 22:43
Accident cumplit în Italia: peste 20 de morţi după ce un autobuz a căzut în gol la Veneţia
UPDATE Corriere del Veneto
Potrivit prefecturii, bilanţul de până acum este de 21 de morţi, între care doi copii şi un adolescent, 15 răniţi, unii dintre ei în stare foarte gravă.

Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită: autobuzul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonajt în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri. Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice.

Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului. „Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi”. Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni.

Autobuzul care s-a prăbuşit de pe pasarelă efectua un serviciu în numele unui camping local, probabil Hu din Marghera.

Preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, i-a telefonat primarului din Veneţia, Luigi Brugnaro, pentru a-şi exprima condoleanţele.

UPDATE – Autocarul fusese închiriat de un camping pentru oaspeţi, iar la bord se aflau turişti

Autocarul care s-a prăbuşit de pe pasarela din Mestre, în care au murit aproximativ douăzeci de persoane, nu efectua o cursă regulată – aşa cum s-a anunţat iniţial – ci era un vehicul închiriat pentru oaspeţi de către un camping din Marghera. Era un autocar aparţinând companiei „La Linea”, care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia, potrivit tg24.sky.it.

„Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori”, a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia. El a mai spus că victimele sunt de diferite naţionalităţi, nu doar italieni.

Potrivit tgcom24, la bordul autocarului se afla un grup de turişti est-europeni care se întoarceau la Marghera după ce fuseseră în Veneţia.

Operaţiunile de extragere şi identificare a cadavrelor sunt încă în curs de desfăşurare, a mai spus preşedintele regiunii Veneto.

Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

Tragedie în Italia. Un accident cumplit a avut loc la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa. Cel puţin 20 de pasageri au murit.

Tragedia a avut loc în seara de marți, 3 octombrie. S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei, și în acest moment nu se cunoaște cu exactitate numărul morților și răniților.

Dramă pe două roți. Denis și Patrisia s-au reunit în ceruri, în urma unui accident de motocicletă. El a murit pe loc, iar tânăra în vârstă de 17 ani și-a dat ultima suflare pe patul de spital, la două zile de la tragedie

Prefectul Veneției menționează că cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața în urma acestui accident , informează Il Messaggero. Printre morți se numără și doi copii, anunţă Ansa.it.

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, iar serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului.

Microbuz care se îndrepta spre România, implicat într-un grav accident în Germania. 12 persoane rănite, dintre care două grav

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!