Pe lângă faptul că sunt o foarte importantă sursă de proteină, ouale conţin şi cantităţi importante de grăsimi bogate în lecitină, colesterol, fosfor şi acizi graşi esenţiali (acizi de care organismul uman are nevoie, dar nu-i poate produce, aşa că şi-i ia din alimentaţie). Albuşul de ou conţine vitamina B, apă, într-un procent destul de mare (aproximativ 80%), iar restul este proteină. Cu toate că vorbim în special despre ouăle de găină, componenta chimică a ouălor de diferite tipuri este aproximativ aceeaşi.
De Pasti ouale au un rol foarte important la orice masa ortodoxa. Si, cum ne pregatim de Paste si, deci, de cumparat multe oua, iata cateva reguli de baza care ne pot ajuta sa alegem cele mai bune si proaspete oua si totodata sa le si preparam in cele mai bune conditii:
Nu cumparati neaparat oua ecologice
In ultima perioada au existat multe cazuri de toxiinfectii alimentare care au avut drept punct de pornire exact ouale ecologice. Bineinteles ca oul ecologic este superior din punct de vedere calitativ oului nonecologic, insa la noi in tara pretul oului ecologic este destul de mare. Ca atare, ele stau pe rafturi mult mai mult decat ouale nonecologice. Se poate intampla ca temperatura frigiderelor sa nu fie tocmai constanta si ele sa se altereze relativ usor, dupa o perioada mai mare in raft, pe cand ouale nonecologice se vand mult mai repede.
Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.