În opinia europarlamentarului, proiectul regionalizării asupra căruia Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea în Parlament „este un proiect incert în momentul de faţă, pentru că orice lege care va privi organizarea administrativ-teritorială a României şi introducerea unei noi structuri teritoriale trebuie să aibă un suport constituţional”.
„Dacă vom reuşi în acest an să adoptăm Constituţia şi vom adăuga la textele care vizează organizarea teritorială şi regiunile şi Constituţia va fi acceptată de populaţie, se poate discuta despre o asumare a răspunderii cu privire la organizarea în detaliu a acestor regiuni. Dar până atunci putem doar să dorim lucrul ăsta, să ni-l asumăm politic şi să muncim pentru reorganizarea Constituţiei, dacă nu chiar pentru o nouă Constituţie şi să o adoptăm”, a precizat Norica Nicolai.
Potrivit acesteia, ar fi necesară o dezbatere publică pe tema regionalizării.
„Până în toamnă dacă am putea face o dezbatere foarte serioasă cu privire la Constituţie, în cadrul acestei dezbateri ar exista temei ca să discutăm şi despre regionalizare. Dar de principiu, în opinia mea, orice lege trebuie dezbătută şi acceptată, mai ales una de importanţa acesteia, pentru că ea modifică lucruri, schimbă destine, schimbă structuri de administraţie publică, de servicii publice şi cred că va trebui să avem o foarte mare acceptare din partea cetăţenilor pentru a promova această lege”, a adăugat vicepreşedintele liberal.