Primarul din Mioveni, turnat de cel de care îl lega o prietenie de 30 de ani. Șeful Poliției Locale Pitești dorea un post de chirurg pentru fiica sa. UPDATE: Primarul a fost arestat preventiv

Primarul din Mioveni, arestat sub acuzația de trafic de influență, a fost turnat chiar de prietenul lui. Șeful Poliției Locale Pitești dorea un post de chirurg pentru fiica sa.
Alina Andrei
05 oct. 2023, 20:35
Primarul din Mioveni, turnat de cel de care îl lega o prietenie de 30 de ani. Șeful Poliției Locale Pitești dorea un post de chirurg pentru fiica sa. UPDATE: Primarul a fost arestat preventiv

UPDATE. Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ion Georgescu este acuzat de trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA.

 

Șeful Poliției Locale Pitești, Nicoale Valerică, este denunțătorul primarului PSD din Mioveni, Ion Georgescu, scrie G4Media.ro. Pe cei doi îi lega o prietenei de 30 de ani, iar șeful Poliției Locale Pitești dorea un post de chirurg pentru fiica sa la spitalul din Mioveni.

„Domnul primar este bănuit că ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care domnul primar îl neagă. Domnul primar l-a chemat miercuri, 4 octombrie 2023, pe denunțător să îi restituie suma de 10.000 de euro pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Denunțătorul a știut de ce îl cheamă. Domnul primar se cunoaște cu denunțătorul de 30 de ani, sunt prieteni”, a declarat Ingrid Alexandrescu, avocata primarului Ion Georgescu.

Declarația avocatului este susținută și de către primarul Ion Georgescu. Acesta a declarat la ieșirea din sediul DNA Pitești că a fost vorba de „un credit rambursat”.

Vă reamintim că procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a lui Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că în toamna anului 2022, Ion Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Citește și: Ministrul Sănătății, prima reacție în scandalul legat de mita dată de primarul din Mioveni: „Este inadmisibil. Nu cred că o să scăpăm vreodată de corupție”

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

În acest context, lmiercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Ion Georgescu i-ar fi restituit martorului suma de 10.000 lei.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...