Tatăl Deliei și-a rupt piciorul pe Muntele Athos. Ion Matache a renunțat la viața monahală: „N-a mai fost bun, a ieșit din sistem”

Tatăl Deliei a avut un grav accident, în urma căruia și-a rupt piciorul. S-a întâmplat pe vremea în care era călugăr pe Muntele Athos. După accident, Ion Matache a renunțat la viața monahală.
Filip Stan
06 oct. 2023, 09:20
Tatăl Deliei și-a rupt piciorul pe Muntele Athos. Ion Matache a renunțat la viața monahală: „N-a mai fost bun, a ieșit din sistem”

Tatăl Deliei a decis să retragă la un schit de pe Muntele Athos, acolo unde a petrecut 18 ani. S-a întâmplat la scurt timp după divorțul de Gina Matache. În 2018, Ion Matache a decis să renunțe la viața monahală și să se întoarcă la familia sa, din cauza unui accident destul de serios. Chiar Delia a fost cea care a povestit despre pățania părintelui său care l-a convins să revină acasă.

Citește și: Gina Matache, din nou pe scenă, în ciuda problemelor de sănătate. Mama Deliei a refuzat mai multe concerte în ultimele șase luni: „Aștept să mă pensionez”

Tatăl Deliei a renunțat la călugărie în urma unui accident

Invitată în podcastul lui Gojira, Delia a povestit cum a ajuns ca tatăl ei să se retragă din viața monahală. Din cauza unui accident suferit la picior și a unor probleme la rinichi, acesta a ieșit din sistem și s-a întors la familia sa, după 18 ani pe Muntele Athos. Potrivit artistei, Ion Matache a căzut de pe o scară, în timp ce-și îndeplinea sarcinile administrative, moment care i-a schimbat experiența la schit și chiar viața.

„Este foarte tare tăică-miu, care a fost pe Athos. Tata a stat pe Muntele Athos, a stat acolo, a fost călugăr. Nu știu dacă călugăr, ajunsese călugăr, că și acolo sunt niște…level 1, 2, 3, 4. O iei de jos, adică cari cartofi cu cârca. Tata povestea că făcea foarte multe munci fizice. Cam despre asta era. Rugăciune, munci fizice, cules cartofii. Îl puneau să facă chestii. În timp ce căra niște saci pe scară, a căzut, și-a fracturat piciorul. Acolo, în casa Lui Doamne-Doamne. I-am zis și eu: „Băi, tată, dacă și acolo ți-ai rupt piciorul și l-ai fracturat, e ceva…N-a fost bine’. N-a mai fost bun să care cu cârca și a cam ieșit din sistem, de acolo, de pe Athos. Mă rog, zic așa, în mare”, a povestit artista la podcastul moderat de Gojira.

Într-un interviu mai vechi, Ion Matache a explicat de ce a luat decizia de a se călugări, în urmă cu aproape două decenii. După o întâlnire cu un preot din Piatra-Neamț, Ion Matache a avut o revelație și a simțit chemarea Domnului, deși, până la 40 de ani, nu a avut niciun contact cu biserica și era un ateu convins, care nu știa nici rugăciunea „Tatăl Nostru”.

În 2004, după o întâlnire cu un preot din Piatra Neamț, tatăl Deliei a decis să meargă pe calea spiritualității și s-a retras într-un schit de pe Muntele Athos. După 18 ani petrecuți departe de familie, bărbatul a revenit în România, inițial pentru o operație la rinichi. Ulterior, a renunțat definitiv la viața monahală și a reluat relația cu Gina Matache, de care divorțase când a ales drumul credinței.

„Până la 40 de ani eram ateu. Abia atunci am învățat prima dată Tatăl Nostru. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten mi-a povestit despre un preot din Piatra-Neamț, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viața mea s-a schimbat. Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele și pe al Georgetei, deși mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a povestit tatăl Deliei, într-un interviu pentru stiridinlume.ro.

Citește și: Motivul pentru care Oana Matache s-a împăcat cu Delia. Gina, mama fetelor, a dezvăluit totul: „Nu dansează de voie, ci de nevoie”

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?