Vlad Pascu și părinții săi, trimiși în judecată pentru trafic de droguri. În momentul accidentului din 2 Mai tânărul conducea cu 102 km/h

Vlad Pascu și părinții săi, Miruna și Mihail Pascu, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Este un dosar diferit de cel în care tânărul de 19 ani este cercetat pentur uciderea a doi tineri în localitatea 2 Mai.
Alina Andrei
06 oct. 2023, 12:35
Vlad Pascu și părinții săi, trimiși în judecată pentru trafic de droguri. În momentul accidentului din 2 Mai tânărul conducea cu 102 km/h

Tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi studenți în stațiunea 2 Mai a fost trimis în judecată de DIICOT. Dosarul lui Vlad Pascu va fi judecat la Tribunalul București. În prezent, Vlad Pascu se află în arest preventiv la Constanța, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi tineri la 2 Mai.

De asemenea, tânărul este cercetat de DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

„S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, conform DIICOT, citat de Hotnews.ro.

Citește și: Primele imagini de la accident din 2 Mai. Victimele lui Vlad Pascu se aflau în afara părții carosabile

Și mama tânărului, Miruna Pascu, se află în arest preventiv deoarece ar fi încercat să influențeze declarațiile unor martori în dosarul accidentului de la 2 Mai, în care este cercetat fiul său.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în mod conștient și deliberat, inculpata a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind infracțiunile de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, spune DIICOT.

Mihai Pascu, tatăl tânărului șofer drogat, se află sub control judiciar după ce a lovit cu scuterul mai mult jurnaliști în fața sediului DIICOT.

 

Vlad Pascu conducea cu 102 km/h în momentul accidentului din 2 Mai

Vlad Pascu circula cu o viteză de peste 102 kilometri la oră atunci când, drogat fiind, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai, conform expertizei făcute în acest caz.

„Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/ ora la momentul impactului cu victimele.

Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la față locului având percepția că dacă nu are nicio mașînă în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Reiese treaba această și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea.

Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor.

Mai arată expertiză că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afară părții carosabile”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, avocatul familiei Robertei, fata de 20 de ani ucisă de Vlad Pascu în accident.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Zodii aflate în impas. E un moment bun de reflecție în viața lor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă crede că ia la Română 😂
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Stromboli și Etna erupe simultan în Italia, cauzând închiderea aeroportului din Catania
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!