Opinie oficială la nivel înalt despre suspendarea Simonei Halep: „Nimeni nu o poate ajuta”. Cum încearcă sportiva să revină pe teren

Simona Halep se confruntă cu un episod greu de gestionat în cariera ei de tenismenă. După suspendarea de patru ani pentru dopaj, sportiva încearcă toate modalitățile pentru a reveni pe teren. În apărarea ei vin multe personalități naționale și internaționale.
Alina Costache
08 oct. 2023, 08:47
Opinie oficială la nivel înalt despre suspendarea Simonei Halep: „Nimeni nu o poate ajuta”. Cum încearcă sportiva să revină pe teren
Opinie oficială la nivel înalt despre suspendarea Simonei Halep: „Nimeni nu o poate ajuta”. Cum încearcă sportiva să revină pe teren

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, după ce a fost depistată poztivi la US Open 2022. Sportiva speră, însă, să obțină o reducere a pedepsei la TAS, după depunerea unei contestații. În apărarea ei vine și Elisabeta Lipă, care consideră că ceea ce i se întâmplă campioanei este nedrept.

Citește și: Ion Țiriac anunță sfârșitul pentru Simona Halep. Miliardarul nu mai speră la o revenire în tenis: „Extraordinar de greu”

Simona Halep, apărată de șefa sportului românesc

Opinia publică internațională abia a slăbit atacurile la adresa Simonei Halep, după ce Sport Resolutions a concluzionat că sportiva s-a dopat. Elisabeta Lipă vine în apărarea acesteia și susține că ceea ce pățește acum Simona este nedrept, însă doar ea poate rezolva situația.

„Din păcate legea asta nu o facem noi, este internaţională, iar legislaţia WADA (Agenţia Internaţională Anti-Doping) este foarte clară. Sportivul trebuie să ştie mereu ce ia şi el este direct răspunzător. Este nedrept acest lucru pentru că sportivul nu este doctor, nu are cunoştinţe medicale. El poate doar să citească şi să întrebe doctorul ce să facă. Doctorul recomandă medicamentele. Sportivul are nevoie însă şi de susţinerea asta medicamentoasă, pentru că altfel nu are cum să reziste.

Să te antrenezi trei ore, să pierzi 2-3 kg, trebuie să pui la loc într-un timp foarte scurt şi trebuie să beneficiezi de tot ce e mai bun. Sportivul se lasă pe mâna medicului, el trebuie să cunoască ce-i dă sportivului. E nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar nimeni dintre noi nu o poate ajuta”, a declarat canotoarea secolului, potrivit Orange Sport.

Și Jeremy Luke, președintele Centrului Canadian de Etică în Sport, a vorbit despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Sportiva a susținut că s-a dopat deoarece un supliment alimentar pe care l-a luat era contaminat, iar Luke declară că aceasta este o problemă frecvent întâlnită în Canada, țară din care sportiva noastră a cumpărat suplimentul prin intermediul Academiei Mouratoglou.

„Suplimentele reprezintă o problemă în Canada atunci când vine vorba despre antidoping. Aici, suplimentele au parte de o legislație mult diferită de a medicamentelor. Din cauza acestui vid, de multe ori există posibilitatea ca produsele să fie contaminate cu substanțe interzise și asta duce la teste pozitive. Suntem îngrijorați în privința suplimentelor și a lipsei de legislație. Mesajul nostru către sportivii canadieni este să evite suplimentele ținând cont de lipsa de legi care să controleze această piață”, a spus Jeremy Luke pentru GSP.ro.

Simona Halep nu renunță la demonstrarea nevinovăției sale, chiar și după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Jucătoarea din Constanța și-a reluat antrenamentele și a publicat imaginile pe rețelele de socializare. Acest lucru s-a întâmplat deoarece Simona este convinsă că TAS va modifica radical suspendarea de patru ani primită la Sport Resolutions.

În plus, speranțele sunt mari, mai ales că există cazuri în tenis în care tribunalul elvețian a dat verdictul în cel mult două luni de când dosarul a fost depus. Simona speră, astfel, că suspendarea primită va fi modificată considerabil și că ar putea să revină pe teren la început de 2024.

Citește și: Elisabeta Lipă, prima reacţie despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. „Din păcate, nu avem cum să o ajutăm”

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Adrian Câciu: Deficitul bugetar este mai mare dar mai sustenabil față de anul trecut
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!