Pelerinajele în Israel, suspendate de Patriarhia Română după violențele din Orientul Mijlociu. Vasile Bănescu: „Pelerinii români aflați în Țara Sfântă vor reveni în țară în funcție de ritmul permisiunilor oferite zborurilor”

Patriarhia Română suspendă temporar pelerinajele în Țara Sfântă în contextul conflictului din Orientul Mijlociu. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a anunțat că pelerinii aflați în acest moment în Țara Sfântă vor reveni în România în grupuri organizate, în funcție de cum vor fi permise zborurile de către autoritățile israeliene.
Irina Dumitrescu
09 oct. 2023, 08:45
Pelerinajele în Israel, suspendate de Patriarhia Română după violențele din Orientul Mijlociu. Vasile Bănescu:

Pelerinajele în Israel organizate de Patriarhie vor fi sistate în perioada urmatoare. În prezent, în Țara Sfântă se află 800 de pelerini români. Vasile Bănescu a făcut precizări de ultim moment referitoare la revenirea acestora în țară.

Pelerinajele în Israel, suspendate de Patriarhia Română

În perioada următoare nu vor mai pleca pelerini spre Israel. Orice pelerinaj programat se va amâna”, a transmis Bănescu.

Acesta a precizat că Patriarhia Română a ținut și ține constant legătura cu ambasada română din Tel Aviv și a dat asigurări că pelerinii români sunt în siguranță. Referitor la numărul de pelerini care s-au întors în România, Vasile Bănescu a precizat că doar 250 de pelerini din cei aproape 800 aflați în Israel au călătorit cu Basilica, agenția Patriarhiei.

Toți pelerinii români sunt momentan în siguranță, nu au fost incidente, o parte s-au întors astăzi, restul urmând să revină foarte curând, în grupuri organizate, în funcție de ritmul permisiunilor oferite zborurilor în acest context controlat doar de forțele de apărare ale Israelului. Nu cunosc numărul grupurilor în care sunt împărțiți cei aproape 800 de pelerini. Doar 250 dintre aceștia au călătorit cu agenția Basilica a Patriarhiei. Ceilalți, cu alte agenții din țară, la care nu am acces. Dintre cei 250, 200 s-au întors azi dimineață, restul de 50 urmând să se întoarcă în această seară cu o cursă Tarom”, a menționat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Citeste si „Sunt prea tânăr ca să mor”. Ultimele cuvinte pe care le-a auzit o mamă din Israel de la copiii ei. Teroriștii au intrat peste ei

Israel a declarat „stare de război”

Luptători palestinieni înarmați s-au infiltrat în zonele din sudul Israelului, în timp ce mii de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâșia Gaza într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas.

Luptătorii Hamas au intrat în Israel prin toate căile de acces, atât pe mare, aer, cât și pe pământ. Purtătorul de cuvânt al IDF a declarat că aproximativ 2.200 de rachete au fost lansate asupra Israelului din Fâșia Gaza. Zeci de mii de rezerviști ale armatei israeliene vor fi mobilizați din cauza situației de securitate. Au fost anunțate și 5 decese, și peste 120 de răniți în urma bombardamentelor.

Citeste si Imagini zguduitoare, Israelul sub asediu! Scene de război pe aeroportul din Tel Aviv. Turiștii sunt atacați cu rachete! E mai rău ca în Ucraina

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din România în care se află Cimitirul Păsărilor. Fenomenul straniu care se petrece aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
O fotografie cu Prințul George, semnal de alarmă pentru Harry și Meghan. Profeția s-a împlinit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
EVERESTUL: DORINȚA DE ASCENSIUNE AFLATĂ ÎN UMBRA MORȚII ȘI A PERICOLELOR LA EXTREM
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...