Vlad Miriță, un tată foarte atent și implicat în educația fiului său: „Încercăm să îl formăm așa, cât mai firesc. Să știe și de Dumnezeu, să știe și de muncă, să aprecieze munca, să fie responsabil”

Vlad Miriță a povestit despre ce urmează să se întâmple în viața sa artistică pe termen scurt, dar și despre cum arată viața lui personală în puținul timp pe care îl are liber.
Alina Costache
09 oct. 2023, 17:53
Vlad Miriță, un tată foarte atent și implicat în educația fiului său:
Vlad Miriță vorbește despre viața sa și despre traiectoria pe care i-o propune fiului său Iustin

Vlad Miriță este cântărețul care ne-a reprezentat țara la Eurovision în anul 2008 cu piesa „Pe-o margine de lume”. În prezent, Vlad are 42 de ani și se gândește la viața pe care o începe fiul său, Iustin.

Întrebat cum reacționează micuțul lui când îl vede la televizor, Vlad a răspuns că nu știe sigur, dar știe cu certitudine că atunci când îl vede și îl ascultă live, Iustin tremură de bucurie: „Când vine la spectacole, se întâmplă de multe ori să țipe din public, când se termină, în secunda dinainte să izbucnească aplauzele: Bravo, tatiiiiii! Efectiv urlă din public. Prima dată mi s-a întâmplat la Târgoviște, cred că acum vreo doi ani, era mai micuț, avea 3 ani. Eram chiar în Curtea Domnească, erau Zilele orașului, și atunci, prima dată s-a dus cu tata să îi ia înghețată și s-a întors către zona unde stătea publicul. A prins fix un final dintr-ăsta și a urlat prima dată: „Bravo, tati!”, iar eu i-am răspuns de pe scenă: „Mulțumesc, tati!”.

Citește și: „Codin Maticiuc, dezvăluiri despre relaţia cu femeia care i-a schimbat viaţa. „Căpcăunul din poveste a fost îngrozitor”

Fiecare artist trebuie să fie capabil să îmbine viața profesională cu viața sa personală, iar Vlad Miriță reușește să facă acest lucru cu brio. Este căsătorit cu Maria Natura și vede căsnicia ca pe ceva sacru.

„Noi ne spovedim și mergem la același duhovnic care e un fel de psiholog la puterea a zecea. În afară de nuanțele astea, duhovnicul lucrează cu niște puteri mari, în sensul că prin el lucrează de fapt Dumnezeu – care ne vorbește prin duhovnic, îl inspiră să ne dea un sfat sau o îndrumare. Și noi amândoi înțelegem lucrul ăsta și cam mergem pe mâna duhovnicului, în mare parte. După care de aici cam decurg toate. Dacă ne-am luat, e clar că am făcut-o pentru că ne-am plăcut foarte mult și am considerat că suntem potriviți unul pentru celălalt. Și ne-am luat și cu binecuvântarea de la duhovnic, nu ne-am luat așa, de capul nostru. Dar dacă ne-am luat azi și la un moment dat considerăm noi că nu mai e cum era la început, e normal după niște ani. Lucrurile sunt într-o dinamică permanentă. Deci, cumva, noi trebuie să o facem să funcționeze întrucât noi ne vedem unul pe celălalt ca pentru totdeauna.

Eu sunt conștient că într-un moment în care ne certăm, ea poate mă vede pe mine mult sub alții care sunt în jur: că sunt mai puțin romantic în momentele alea sau sunt mai puțin atent sau mai puțin respectuos ori drăgăstos, sau orice. Pe noi nu ne ține faptul că ea este superbă, frumoasă astăzi sau eu sunt nu știu cum azi. Sunt convins că există 100 de bărbați mai frumoși, mai deștepți, mai bogați, mai cum vrei tu decât mine. Cum și eu pot găsi la fel. Dar nu asta este ideea. Ideea este că noi ne-am luat și trebuie să mergem înainte, orice ar fi. Cam așa ne-am poziționat și până acum Dumnezeu ne-a ajutat să ne ținem pe poziție. Sperăm și credem că ne va ajuta și de acum înainte. Importanța de a ține familia în picioare, de a nu ne juca cu lucrurile astea: ne supărăm, gata divorțăm. Nu! Stăm aici, legați, până la sfârșit. Ne dorim asta amândoi și sperăm să și reușim până la capăt. Nu vorbesc din prisma unuia care a reușit, o fac din prisma unui care este pe un drum, dar își dorește cu tot dinadinsul să reușească”, a declarat Vlad Miriță pentru Spectacola.

Citește și: Alin Oprea și Medana se căsătoresc religios anul acesta. Câte perechi de nași vor avea: „Eu îmi doresc să fiu invitat la nunta mea”

Vlad Miriță: „De mic, după botez, l-am dus în fiecare duminică la biserică, l-am împărtășit”

Rodul iubirii este reprezentat adeseori de un copil. În cazul familiei lui Vlad Miriță, iubirea dintre el și soția lui s-a concretizat în Iustin, fiul lor în vârstă de cinci anișori: „Ne-am dorit amândoi copii. Sigur, poate eu mi-am dorit mai mult și mai mulți și mai repede decât ea. Dar îl avem pe Iustin, Slavă Domnului!, este un mare dar. Ne dorim amândoi să mai avem. Deci, probabil că o sa mai avem bucuria de a ține în brațe un copil mic. Cel puțin unul. Eu aș fi vrut patru, rămâne de văzut”.

Dar care sunt valorile pe care le are copilul Iustin, îndrumat fiind de o familie religioasă? Vlad Miriță povestește la ce vede în fiul lui și la ce traiectorie îi pregătește astfel încât să aibă o viață frumoasă.

„De mic, după botez, l-am dus în fiecare duminică la biserică, l-am împărtășit. Acum e mai mare, a început să se mai spovedească. Spovedania e necesară de la 7 ani, dar acum spune că nu știu ce mașină a primit, că nu știu ce a făcut sau a mai spus și o minciunică… Deci îl ducem la biserică. Încercăm să îi imprimăm un spirit mai conservator, dar în același timp să îl mai expunem și la tehnologie, să nu fie rupt de realitatea contemporană. Se descurcă destul de bine și pe telefon și în natură. Cel puțin până anul ăsta a petrecut mai mult timp la fermă la noi, la părinții mei, și cu animalele, cu gospodăria, cu tot felul de activități din gospodărie: tăiat lemne, urcat în copaci, dat mâncare și apă la animale, etc. Chiar l-am implicat și îl răsplătesc pentru munca pe care o face. Adică îl învăț să aibă și respect pentru munca și cultul muncii. Și deja îl răsplătesc pentru asta. Primul lui job a fost videoclipul pe care l-am filmat eu iarna trecută, în care el a jucat. I-am dat în serios rolul acesta și el l-a luat în serios, în sensul că a participat la 2 zile de filmare, a respectat indicațiile regizorului iar la sfârșit noi l-am plătit.

I-am dat vreo 200 de euro sau ceva de genul. I-a cheltuit pe o mașinuță foarte șmecheră. M-a întrebat dacă îi ajung banii, i-am zis că da; m-a întrebat ce să își cumpere, i-am zis ce vrei tu – eu l-am consiliat. I-am spus că s-a aruncat la prima jucărie, recomandându-i să mergem prin magazin și, după ce vede mai multe, să o cumpere pe cea pe care și-o dorește. Și-a luat o mașinuță cu telecomandă, care scotea și aburi, mergea foarte repede, întorcea în loc. I-au mai rămas bani și a mai luat ceva din munca lui. Acum, în ultima vreme, a ajutat punând apă la pui, de mai multe ori pe zi, a mai ajutat și prin grădină la diferite treburi, a mai strâns lemne, a mai făcut el câte ceva pe acolo și l-am plătit la oră, frumos.

Sigur că l-am plătit mai mult (râde) și și-a mai adunat el niște bani, cu ce i-a mai dat tata, i-am mai dat eu peste și a făcut de o trotinetă. Știe că a strâns el banii acolo și are pentru trotinetă. Deci încercăm să îl formăm așa, cât mai firesc. Să știe și de Dumnezeu, să știe și de muncă, să aprecieze munca, să fie responsabil. L-am învățat și că jucăriile odată împrăștiate, dacă nu le strânge, s-ar putea să le piardă. A înțeles asta dar după ce am făcut două atenționări și a trebuit să îi și arunc niște jucării pe care nu le-a strâns. M-a durut pe mine sufletul când i le-am aruncat, dar a trebuit să o fac. Ca data viitoare să învețe că nu e joacă și că e responsabil de lucrurile lui. Iar dacă vrea să le păstreze, trebuie să le gestioneze. Sperăm noi că în felul ăsta să se formeze.”

În viitorul apropiat, mai exact pe 2 noiembrie 2023, Vlad Miriță urmează să apară în spectacolul de tip musical „Disney 100 – The Concert”, alături de Alina Eremia, Alina Sorescu și Ana Cebotari, dar și alături de trei artiști internaționali. În ceea ce privește planurile pentru viitorul puțin mai îndepărtat, mai precis, pe la începutul anului următor, Vlad Miriță plănuiește să lanseze un album alături de Marcel Pavel și Iordache Basilic, album care să cuprindă piesele interpretate de cei trei pe marile scene în ultimii 15 ani.

 

 

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care vor avea succes pe toate planurile până pe 25 iulie. Opulență, bucurie și șansă în viețile lor
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
O bombă cu ceas ticăie la PSD și PNL. Greșeala care poate detona alegerile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Casa Albă, îngrijorată de vizita premierului ungar Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!