De ce să nu atingi coada pisicii tale. Față de câini, pisicile au alte obiceiuri, dar și alte obiceiuri pe care le apreciază. Pentru unele persoane, acestea pot fi destul de dificil de descifrat.
Știm că atunci când un câine dă din coadă înseamnă că este fericit. În cazul pisicilor, lucrurile stau cu totul diferit. Tototdată, dacă obișnuiești să atingi coada pisicii tale, mai bine te-ai gândi de două ori înainte să faci acest lucru.
Citește și: De ce să pui bicarbonat în litiera pisicii. Trucul care te scapă de problemele urât mirositoare
Pisicile nu suportă să fie atinse în acest loc, deoarece această zonă este una foarte sensibilă, find o extensie a sistemului nervos.
Mai mult, coada pisicii este esențială în coordonarea mișcărilor, dar și în echilibru, potrivit betterwithcats.net. Coada are numeroase terminații nervoase, iar în cazul în care este atinsă brusc, poate cauza durere și un disconfort puternic pentru pisica ta.
Dacă tragi pisica de coadă, echilibrul și stabilitatea ei ar putea fi foarte afectate. Pentru că zona este una sensibilă, dacă atingi coada pisicii, pot exista și reacții nu tocmai pașnice din partea felinei.
Unele pisici pot ajunge să te zgârie, să te muște și chiar să te respingă. În cazul pisicilor de pe străzi, pot exista și traume când vine vorba de codița lor, iar din această cauză ar putea să fugă sau să se ascundă.
Citește și: Un nou vaccin mai eficient împotriva alergiei la părul de pisică. Ce au arătat primele teste
Pisicile ar putea să se simtă amenințate dacă le este atinsă coada, așa că e mai bine să eviți să faci acest lucru, chiar dacă intențiile tale sunt unele bune. Există o multitudine de alte lucruri pe care le poți face pentru a-i arăta piscii tale că o iubești. Dincolo de aceste gesturi, ține cont și de igiena animpluțului tău de companie. Spre deosebire de câini, pisica are nevoie de o litieră, iar nisipul din ea trebuie schimbat cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita alte neplăceri.