Atenție! Fraudele bancare sunt la ordinea zilei. Revolut dublează numărul angajaților de la departamentul de prevenire

Fraudele bancare sunt din ce în ce mai frecevnte, iar instituțiile de profil sunt disperate. Chiar și Revolut a luat decizia de a dubla personalul de la departamentul de prevenire.
Alina Costache
12 oct. 2023, 18:13
Atenție! Fraudele bancare sunt la ordinea zilei. Revolut dublează numărul angajaților de la departamentul de prevenire
Atenție! Fraudele bancare sunt la ordinea zilei. Revolut dublează numărul angajaților de la departamentul de prevenire

Revolut a luat decizia de a dubla numărul angajaților specializați în detectarea și prevenirea fraudelor și, de asemenea, a făcut investiții majore pentru implementarea mai multor tehnologii avansate și de inteligență artificială pentru a aborda această problemă în creștere în industria serviciilor financiare, conform unui comunicat de presă.

Citește și: Anunţ important pentru toţi posesorii de Revolut. Care sunt comisioanele ascunse

Pentru a face față provocărilor cauzate de creșterea numărului de tentative de fraudă care se desfășoară în mediul online, companiile au început să-și întărească echipele cu specialiști în domeniul criminalității financiare (FinCrime).

De exemplu, Revolut are , în prezent, peste 2.500 de angajați în această domeniu, având echipe în șase țări, responsabile pentru dezvoltarea de produse, știința datelor, asistența clienților și prevenirea spălării banilor. Practic, numărul experților Revolut în acest domeniu s-a dublat între 2021 și prezent. În ultimele 12 luni, fintech-ul a reușit să prevină fraudă în valoare de aproximativ 231 de milioane de euro.

În plus, experții antifraudă au observat o creștere a nivelului de sofisticare a fraudelor online, în special în sectorul serviciilor financiare, ceea ce a dus la migrarea unor astfel de incidente de la fraudă la scheme de înșelăciune. De exemplu, în Regatul Unit, în perioada 2021-2022, fraudele neautorizate au scăzut cu 18%, în timp ce fraudele cu autorizarea plăților prin notificare push (APP) au crescut și au ajuns să reprezinte aproximativ 41% din totalul pierderilor provocate de fraudă în 2022 în această țară.

În cazul Revolut, de la iunie 2023 până în prezent, numărul fraudelor de tip APP a scăzut cu 35%. În același timp, numărul schemelor de înșelăciune care se desfășoară pe platformele de social media a crescut constant și a ajuns să reprezinte două treimi din totalul fraudelor raportate de sistemele fintech-ului. Conform unui studiu realizat recent de Dynata pentru Revolut, utilizatorii români se simt în mod deosebit vulnerabili la înșelătorii și fraude pe platformele sociale (56%), în timp ce fac cumpărături online (de exemplu, atunci când banii sau informațiile au fost partajate prin intermediul unui site web, e-mail sau link fals, 52%) sau la înșelătoriile prin mesaje text pe telefon (44%).

„La Revolut, ne concentrăm pe o abordare integrată şi bazată pe date pentru protecţia clienţilor, apelând la tehnologie de vârf, experţi de top în prevenirea fraudelor şi noi modalităţi de educare a clienţilor noştri despre cum să se protejeze de escrocherii. Vedem din ce în ce mai multe fraude care apelează la mecanisme complexe, create de infractori fără scrupule, care vizează clienţii în principal prin intermediul platformelor de social media şi folosesc tehnici de inginerie socială (cum ar fi escrocherii romantice sau escrocherii cu investiţii) pentru a-i convinge să le dea bani. Ne-am luat angajamentul de a continua să recrutăm cei mai buni specialişti în acest domeniu, inclusiv experţi în domeniul criminalităţii financiare, pentru a oferi sprijin clienţii. De asemenea, investim constant în cele mai noi tehnologii, inclusiv în sisteme care integrează inteligenţă artificială, pentru a detecta activităţi de plată neobişnuite şi pentru a ne proteja utilizatorii”, a declarat Aaron Elliot Gross, şeful departamentului Antifraudă Revolut.

Fintech-ul britanic, care operează ca o bancă integral digitală în Uniunea Europeană (UE), în baza unei licenţe bancare acordate de Banca Lituaniei, şi sub jurisdicţia Băncii Centrale Europene, continuă să atragă specialişti din diverse instituţii financiare şi din industria fintech.

Revolut a lansat în septembrie o campanie de prevenire a fraudelor şi de educare a clienţilor în legătură cu diversele tipuri de criminalitate financiară, care include o serie de lecţii ce pot fi parcurse direct în aplicaţie. La finalul acestora, utilizatorii pot completa chestionare de verificare a cunoştinţelor despre prevenirea fraudelor bancare digitale.

Citește și: Comisioanele Revolut la care românii trebuie să fie atenţi. Limită maximă pentru retragerile cash

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Wizz Air, surpriză mare pentru români. Se vor putea bucura de acest lucru, la un preț mai mic de 3 euro
Capital.ro
Statul returnează banii. Decizie obligatorie în România. Cine primește banii înapoi de la Guvern
Playtech.ro
Fiica lui Adi Minune, gravidă la două luni de la divorț? Karmen, mesaj direct: „Lăsați-mă să fac ce vreau”
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Atacurile cibernetice sunt mai frecvente ca niciodată. Escrocii folosesc ingineria socială
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Proprietarii de case din România sunt obligați. Trebuie neapărat să ceară personal
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Noul mecanism de raportare în România vizează conținutul ilegitim de pe rețelele sociale
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9