S-a schimbat prognoza meteo. România trece de la vară direct la iarnă, când vin ninsorile şi în Capitală

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza pentru finalul lui octombrie. Meteorologii anunță o scădere bruscă și puternică a temperaturilor în toată țara, însoțită de ploi și vânt puternic.
Filip Stan
13 oct. 2023, 18:23
S-a schimbat prognoza meteo. România trece de la vară direct la iarnă, când vin ninsorile şi în Capitală

Se face frig în România, avem prognoza meteo de ultimă oră! Temperaturile scad brusc și puternic în toată țara și vin ploile. Meteorologii anunță o scădere bruscă și puternică a temperaturilor în toată țara, însoțită de ploi și vânt puternic. După câteva zile de soare, România va fi lovită din nou de furtuni, iar temperaturile vor fi cu mult scăzute.

Vara nu vrea încă să se despartă de noi și aduce în acest weekend temperaturi maxime cu mult peste 20 de grade în toată țara, ajungând în sud și în vest chiar până spre 28 de grade, precum și soare din plin.

Însă după vremea de vară din weekend, duminică seara, un nou front rece intră în țara noastră dinspre nord-vest, readucând cu el vremea de toamnă. Începând de luni, temperaturile scad puternic, în special în jumătatea de nord a țării, unde vor apărea și ploi, precum și intensificări puternice ale vântului la rafală.

EXCLUSIV – Răcire accentuată a vremii și precipitații de săptămâna viitoare. Elena Mateescu, director ANM: Se vor înregistra temperaturi negative pe timpul nopții și vor cădea lapoviță și ninsoare la munte

În timp ce în sud, luni, temperaturile vor mai atinge încă maxime de 20 de grade, în vest și est sunt așteptate maxime de până la 12-14 grade, iar în centru de 10-12 grade. În zonele de munte, temperaturile maxime se vor încadra între 0-10 grade.

Prognoza meteo. De asemenea, luni, în zonele înalte de munte, sunt așteptate lapoviță și ninsori. Precipitațiile sunt așteptate în prima jumătate a săptămânii viitoare în zone extinse ale țării”, anunță meteoradar.ro.

”Temperaturile vor continua să scadă ușor în anumite zone ale țării până joi, însă se vor încadra în normalul pentru această perioadă.

În ceea ce privește a doua jumătate a săptămânii următoare, modelele sunt încă împărțite: modelul european de prognoză prevede momentan o scădere și mai puternică a temperaturilor, cu maxime de până la circa 7 grade, ce abia vor trece de pragul de îngheț în centrul și nordul țării, însoțite de precipitații abundente, sub formă de lapoviță și chiar posibile ninsori, pe alocuri.

Modelul american de prognoză este, însă, mai optimist și prevede o reîntoarce a temperaturilor mai plăcute de toamnă”, mai scrie meteoradar.ro.

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza meteo  în România. Astfel, chiar dacă temperaturile sunt destul de ridicate, peste numai câteva zile vor fi ploi și vijelii în Capitală.

Așadar, dacă până pe 15 octombrie vor fi și temperaturi de până la 27 de grade, începând cu 16 octombrie, vremea se schimbă radical! Încep ploile de toamnă, iar temperaturile vor scădea dramatic.

Mai mult decât atât, minimele se vor apropia de 0 grade, așadar nu este exlus ca primii fulgi de zăpadă să apară, în acest an, chiar în luna octombrie în Capitală.

Iarna și-a făcut deja simțită prezența în zonele montane din țara noastră. Primul strat de zăpadă din sezonul rece s-a depus deja la o altitudine de peste 2.500 de metri, la stația meteorologică de la vârful Omu.

În stațiunea Câmpulung Moldovenesc a nins fulguit minute în șir.

Prognoza meteo în următoarele 3 săptămâni

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Alertă meteo. Curentul JET aduce un carusel de temperaturi şi iarnă timpurie
Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Leon Panetta critică deficiențele de securitate în încercarea de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'