„Numărul morţilor este acum de 482„, a declarat pentru AFP Harunur Rashid, care se ocupă de coordonarea operaţiunilor de salvare după cea mai gravă catastrofă industrială din istoria acestei ţări din sudul Asiei, scrie Mediafax.
Un număr de 2.437 de persoane au fost salvate, a adăugat oficialul citat.
Joi, industria textilă din Bangladesh şi-a relansat producţia după o suspendare de opt zile, determinată de prăbuşirea clădirii Rana Plaza. Mii de muncitori au revenit la muncă în zonele industrializate din jurul capitalei, unde fabrică în fiecare zi, într-un ritm frenetic, haine destinate mărcilor occidentale precum Walmart şi H&M.
Citeşte şi O femeie a născut sub dărâmăturile clădirii de opt etaje prăbuşite în Bangladesh
Bilanţul definitiv ar urma să depăşească 500 de morţi după ce oficialii au declarat miercuri că 149 de persoane sunt în continuare date dispărute.
Autorităţile au anunţat joi că l-au suspendat din funcţie pe primarul din Savar pentru că a autorizat construirea Rana Plaza şi pentru că nu a decis să închidă atelierele de confecţii în momentul în care au fost semnalate fisuri.
Primarul, Mohammad Refayet Ullah, este în prezent oficialul cu cel mai mare rang sancţionat pentru acest accident. În total au fost arestate opt persoane.
Experţii care au inspectat zona au afirmat că antreprenorii au folosit materiale de proastă calitate pentru a construi Rana Plaza şi că imobilul a fost ridicat pe un teren mlăştinos, o încălcare a legii în vigoare.
Citeşte şi Tragedie în Bangladesh: Un bloc cu 8 etaje s-a prăbuşit, făcând 87 de morţi şi 700 de răniţi VIDEO