Război în Orientul Mijlociu: Preoți români prinși sub dărâmăturile bisericii bombardate din Gaza

Războiul dintre Israel și gruparea teroristă palestiniană Hamas scapă de sub control. Armata israeliană a bombardat în cursul nopții de joi spre vineri o biserică ortodoxă din orașul Gaza, în care se adăposteau mai mulți civili. Mai mulți preoți români au fost prinși sub dărâmăturile lăcașului de cult care a devenit o ruină.
Alina Costache
20 oct. 2023, 15:59
Război în Orientul Mijlociu: Preoți români prinși sub dărâmăturile bisericii bombardate din Gaza
Preoți români prinși sub dărâmăturile bisericii bombardate din Gaza

Preoți români prinși sub dărâmăturile bisericii bombardate din Gaza. Biserica Ortodoxă greacă „Sf. Porfirie” din orașul Gaza, proprietate a Patriarhiei Ortodoxe din Ierusalim, a fost ținta unui atac cu rachetă a armatei israeliene.

Citește și Armata israeliană așteaptă ordinul! Ofensiva terestră în Fâșia Gaza este pregătită

Preoți români prinși sub dărâmăturile bisericii bombardate din Gaza

În urma bombardamentelor, mai multe persoane au murit, în timp ce altele au fost rănite. Printre victimele atacului armatei Tel Aviv-ului se numără și mai mulți preoți români care slujesc de foarte mult timp acolo.

Reprezentanții Patriarhiei Ortodoxe din Ierusalim au afirmat că rămâne angajată în a-şi îndeplini datoria religioasă şi morală de a asigura asistenţă, sprijin şi refugiu celor aflaţi în nevoie, în contextul solicitărilor continue ale Israelului de a evacua aceste instituţii de civili şi al presiunilor exercitate asupra bisericilor în această privinţă.

„A ţinti bisericile şi instituţiile lor, împreună cu adăposturile pe care le oferă pentru a proteja cetăţeni nevinovaţi, în special copii şi femei care şi-au pierdut casele din cauza atacurilor aeriene ale Israelului asupra zonelor rezidenţiale din ultimele 13 zile, reprezintă o crimă de război care nu poate fi ignorată”, se arată în declaraţia Patriarhiei.

Ministerul de Interne şi Securitate Naţională, controlat de Hamas, a anunțat că multe persoane care se adăposteau în imobil au fost rănite.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au recunoscut, vineri, că un perete al unei biserici grecești din zonă a fost avariat ca rezultat al unei lovituri cu rachetă a IDF.

„În cursul zilei, avioane de luptă ale IDF au lovit centrul de comandă şi control aparţinând unui terorist Hamas implicat în lansarea de rachete şi mortiere spre Israel (…) Centrul de comandă şi control era folosit pentru a desfăşura atacuri împotriva Israelului şi conţinea infrastructură teroristă aparţinând organizaţiei teroriste Hamas (…) Ştim că au fost raportate victime. Incidentul este analizat (…) Hamas îşi inserează intenţionat instrumentele în zone civile şi îi foloseşte pe locuitorii Fâşiei Gaza ca scuturi umane”, au transmis reprezentanții IDF pentru CNN.

Citește și Război în Orientul Mijlociu. Sirenele de raid aerian au sunat din nou! Tiruri de rachete trase din Gaza şi Liban asupra Israelului

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Telefoanele mobile sunt interzise. S-a dat ordinul. Cei care le folosesc riscă închisoare
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!