Sora regretatului Petrică Mîțu Stoian pregătește parastasul de doi ani al artistului. Maria a comandat inclusiv o troiță: „Eu nici acum nu pot să cred că e mort, încă cred că e viu”

Au trecut aproape doi ani de când Petrică Mîțu Stoian nu mai e printre noi. Sora artistului, Maria, îi organizează parastasul și a comandat inclusiv o troiță.
Alina Costache
21 oct. 2023, 11:18
Sora regretatului Petrică Mîțu Stoian pregătește parastasul de doi ani al artistului. Maria a comandat inclusiv o troiță: „Eu nici acum nu pot să cred că e mort, încă cred că e viu”
Au trecut aproape doi ani de la moartea regretatului Petrică Mîțu Stoian

Luna viitoare se împlinesc doi ani de când regretatul Petrică Mîțu Stoian și-a găsit sfârșitul. La doar 61 de ani, artistul a murit în urma unui tratament în camera hiperbarică, iar ancheta nu a stabilit nici până acum cine este vinovat de moartea sa. Pentru comemorarea celor doi ani, una dintre surorile artistului, Maria Tarchilă, va organiza un parastas în satul natal, în Isverna, acolo unde va fi dusă și o troiță.

„Da, ne pregătim să-l comemorăm pe Petrică. Am comandat o troiță sculptată la Maramureș și o amplasăm la biserica din satul nostru, de acolo de la Isverna, în memoria lui. Vom face și un parastas, așa cum se face, de doi ani. Voi împărți niște pungi acolo la troiță, dar facem o masă și la restaurant. Troița se află în curtea bisericii din sat, acolo unde el mergea la biserică. O să organizăm acum pe 28, sambăta viitoare”, a declarat Maria Tarchilă pentru Spynews.

Citește și: Noi detalii despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Avocata Carmen Obârșanu face lumină: „Acum așteptăm răspunsul”

La parastasele anterioare, taberele au fost împărțite întrucât Maria Tarchilă și Doru Gușman au organizat separat evenimentele de comemorare. Sora lui Petrică Mîțu Stoian susține că lista celor invitați la parastasul de la Isverna e lungă și include și câțiva artiști.

”Noi i-am chemat pe mulți, dar acum să vedem cine poate să vină, cine e liber. Avem vreo patru preoți care vor fi prezenți, vom avea cunoștințe, soliști cine va reuși să vină, prieteni, familie, toți cei care l-au iubit pe Petrică. Au fost doi ani foarte grei, eu nici acum nu pot să cred că e mort, încă cred că e viu. Numai atunci când fac parastas în memoria lui știu că el este mort. L-am visat de o grămadată de ori, e bucuros așa în vis, dar eu știu cum o fi pe lumea cealaltă”, a adăugat ea.

Citește și: Lovitură de teatru în scandalul pe averea lui Petrică Mîțu Stoian. Sora regretatului artist face dezvăluiri bombă: „Îi era frică să dea telefon”

Maria Tarchilă îl acuză pe Doru Gușman că nu-i dă restul lucrurilor pentru a face un muzeu în memoria regretatului artist, drept pentru care i-a făcut plângeri penale și l-a chemat în fața judecătorilor.

„Dupa ce a murit Petre, habar n-au avut de inmormantare. Pe Petre eu l-am inmormantat, e rusine sa spun asa ceva dar asa e! Eu i-am cumparat tot ce trebuie, de la sicriu la parastase. Acum ma intreaba de ce le-am facut? E treaba mea de ce le-am facut, le-a cerut cineva vreun leu?

Au venit de 4, 5 ori in Craiova si nu au cerut lucrusoarele astea! Mai am bunuri de-ale lui Mitu, au facut lista, le-au cerut! Sa vina sa le ia, eu voiam sa le dau muzeului din Severin. Bine ca nu le-am dat…

Din rautate a apelat la Politie, ca daca ziceam ca nu le dau, aveau tot dreptul sa apeleze si la Politie. Ea n-a intrebat niciodata, nimic! Adica ii dadeam Mercedesul care valora atunci 50 mii euro si nu-i dadeam trei chiloti si doua camasi. Exista un Dumnezeu si le va randui pe toate. Asta ma deranjeaza, ai ce ai cu mine, dar lasa-l pe el sa se odihneasca! Cat o s-o mai tina asa?”, mărturisea Doru Gușman pentru Star Popular.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Eliberarea pașaportului are noi reguli. Marea schimbare anunțată de MAI
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?