Israel anunţă o incursiune „relativ amplă” a forţelor sale armate în Fâşia Gaza, în timpul nopţii de miercuri

Armata israeliană a anunţat, joi dimineaţă, la postul său public de radio, că a efectuat în cursul nopţii o incursiune „relativ amplă” în Fâşia Gaza pentru a ataca poziţii ale Hamas.
Mircea Filipescu
26 oct. 2023, 12:39
Israel anunţă o incursiune

Această operaţiune, din timpul căreia armata a postat imagini pe platforma X, a fost efectuată „în vederea pregătirii următoarelor etape ale bătăliei”. Ea a implicat soldaţi la sol, precum şi tancuri, care au lovit „mai multe celule teroriste, infrastructuri şi puncte de lansare a rachetelor” ale Hamas.

Trupele s-au întors acum în Israel, asigură Tsahal (armata israeliană).

Într-un discurs televizat, miercuri seară, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a ameninţat pe membrii Hamas din Fâşia Gaza şi din afara acesteia.

„Toţi membrii Hamas sunt condamnaţi – deasupra pământului, sub pământ, în Gaza şi în afara Gazei”, a spus premierul Netanyahu. Israelul se află în mijlocul unei „lupte pentru existenţa sa”, a adăugat el, potrivit DPA.

Mii de terorişti au fost deja ucişi de la masacrul islamist Hamas din 7 octombrie şi acesta este „abia începutul”, a spus el.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu îşi propune să „conducă Israelul către o victorie decisivă”. Israelul „se pregăteşte pentru un atac la sol. Nu voi spune când, cum şi câţi”, a spus Netanyahu despre ofensiva mult aşteptată asupra Fâşiei Gaza după atacurile Hamas din 7 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a declarat miercuri seara că forţele aeriene israeliene continuă să atace ţinte din Fâşia Gaza în pregătirea unei ofensive terestre, atacuri care au inclus miercuri lovirea „infrastructurii subterane a terorii”, a spus el. „Fiecare lovitură ne îmbunătăţeşte situaţia pentru etapele următoare”, a spus Hagari.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, revoltat de Big Brother de la MApN: „Dați naibii un decret că influencerii NATO și analiștii militari transmit poziția oficială a republicii și cine calcă pe alături pleacă la ocna de sare!”

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a declarat că operaţiunile sale de acordare de ajutor în Fâşia Gaza asediată mai aveau doar puţine ore până să se „oprească” dacă Israelul nu ridică blocada privind aprovizionarea cu combustibil.

Acest avertisment vine în contextul în care un alt convoi de camioane care transporta provizii extrem de necesare precum medicamente, lapte praf şi apă a intrat în Fâşia Gaza prin punctul de trecerea Rafah din Egipt. De sâmbătă, un total de 62 de camioane au ajuns pe teritoriul palestinian, o picătură într-un ocean, după cum apreciază organizaţiile care acordă asistenţă. Doar opt au camioane au traversat frontiera până miercuri după-amiază, în pofida speranţei că vor intra 20.

Israelul refuză să permită pătrunderea combustibilului, susţinând că Hamas îl va redirecţiona pentru a-l folosi în operaţiunile sale. Israelul afirmă, de asemenea, că militanţii stochează combustibil în rezervoare mari în aşteptarea unei invazie terestre.

Spitalele, agenţiile care acordă asistenţă şi Naţiunile Unite afirmă că sistemul medical din Fâşia Gaza este în pragul colapsului total.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că spitale din Fâşia Gaza au fost deja nevoite să închidă din cauza lipsei de combustibil, punând în pericol viaţa a 2.000 de pacienţi cu cancer, 1.000 de pacienţi care fac dializă şi 130 de copii născuţi prematur, împreună cu pacienţii operaţi şi cei aflaţi la terapie intensivă.

Citeşte şi: Benjamin Netanyahu a făcut anunțul care cutremură Orientul Mijlociu! „Țara se pregătește pentru o invazie terestră! Vom cere întregul preț de la acești teroriști”

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'