Furnicarul UMB a ambalat motoarele și a început construcția. Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a subliniat că lotul 1 Focșani-Domnești Târg este construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, firme deținute de familia Regelui Asfaltului.
Șeful CNAIR a anunțat că acest contract are o durată de 30 de luni și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
„A început construcția nodului rutier de la Pufești de pe lotul 1 al autostrăzii Focșani – Bacău (secțiune a A7)!
Pe acest lot vor fi construite 32 de poduri și pasaje, în lungime totală de 4.909,5 metri.
Lotul 1 Focșani – Domnești Târg (35,6 km) este construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, la o valoare de 2,354 miliarde de lei, fără TVA.
Contractul cu o durată de 30 de luni (Ordinul de Începere a fost emis pe data de 29.03.2023) este finanțat prin PNRR.
Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 10,5% și trebuie să fie finalizate în anul 2025”, a transmis Cristian Pistol.
Dorinel Umbrărescu este pe cale să dea lovitura până la finalul acestui an și asta dacă va finaliza Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești.
Directorul de la Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Călin Cosmin, a anunțat că stadiul fizic al lucrărilor este de 80% și este încrezător că până la finalul anului 2023 se va putea circula pe acest tronson.
„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații.
La acest moment pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje.
Se lucrează la structuri, care au un stadiu foarte avansat, la scurgerea și evacuarea apelor, se montează parapete, se așterne asfalt se montează inclusiv indicatoarele rutiere.
Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei”, a declarat Călin Cosmin, directorul regional al DRDP Craiova.