Un angajat pe poziţia de frizer de animale de companie are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 1.000 euro net pe lună, după cum arată datele puse la dispoziție de platforma de recrutare online bestjobs.
Meseria de frizer este una dintre cele mai căutate, specialiștii în styling fiind foarte apreciați pentru creativitatea și atenția la detalii de care dau dovadă. În ceea ce privește animalele de companie, frizerii canini nu se dezic și reușesc să le ofere patrupedelor o imagine de invidiat. Pentru ceea ce fac, aceștia primesc până la 1.000 de euro lunar, însă pot depăși această sumă dacă sunt perseverenți.
„Mulţi oameni nu-şi pot imagina viaţa fără un animal de companie, investind timp şi resurse pentru a le asigura o alimentaţie sănătoasă şi cea mai bună îngrijire. În ultimii ani, ofertele de angajare pentru specialişti în medicină veterinară dar şi personal auxiliar a crescut. Un frizer de animale de companie efectuează diverse sarcini de îngrijire necesare pentru a îmbunătăţi igiena animalelor de companie şi pentru a le îmbunătăţi aspectul fizic. Pentru rol, este necesară experienţă în îngrijirea animalelor şi cunoştinţe despre tipuri de tunsori specifice, dar şi de multă răbdare şi creativitate. Oferta salarială este de 600 – 1.000 euro net”, explică Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.
Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, program flexibil, acces la cele mai bune echipamente şi produse pentru cosmetizare şi prime de sărbători. În prezent, sunt disponibile 20 de posturi vacante pentru poziţia de frizer canin pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Ilfov, Bucureşti, Vâlcea.
Dacă vorbim și despre frizerii obișnuiți, salariile sunt asemănătoare.
„Frizerul joacă un rol important în industria frumuseţii şi îngrijirii. Munca lui depăşeşte activităţile de tuns şi coafat, implică o serie de abilităţi şi responsabilităţi care contribuie la aspectul fizic, la respectul de sine şi la starea de bine generală a clienţilor.Meseria de frizer este specifică frizeriilor şi barbershop-urilor unde accentul este pus pe activităţi de tuns, bărbierit, aranjat, iar pentru asta ai nevoie de expertiză tehnică, abilităţile de comunicare şi cunoştinţe despre tendinţe din industria de frumuseţe şi îngrijire”, a mai afirmat Ana Vișan.
Pe lângă pachetul salarial ce cuprind eși tochete de masă, un frizer beneficiază și de program flexibil, bonusuri de performanţă, cursuri de perfecţionare şi team-building-uri. În prezent, există 72 de posturi vacante pentru poziţia de frizer pe bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Bucureşti, Ilfov şi Cluj-Napoca.
Citește și: Coafezele și frizerii care își spală clienții de două ori vor fi drastic amendaţi