Profesoara Taylor Moran trăiește în pădure cu soțul și cu cei trei copii ai lor. Femeia și-a propus să îi învețe abilitățile de supraviețuire, să se joace și să exploreze, decât să îi trimită la o școală clasică. Femeia alege să își educe copiii acasă, dându-le lecții despre cum să își procure hrana și cum să și-o pregătească.
Taylor Moran a povestit de ce refuză să-și înscrie copiii la școală, alegând să îi învețe singură, acasă, dându-le chiar lecții despre abilități de supraviețuire și despre cum să-și procure și pregătească hrana. Fosta profesoară, în vârstă de 32 de ani, nu crede în sistemul tradițional de învățământ, despre care spune că „i-a ucis spiritul”, scrie Mirror.
În locul orelor de curs și al temelor pentru acasă, cei trei copii ai ei – Hudson, în vârstă de cinci ani, Thompson, de trei ani, și Gus, în vârstă de un an – învață multe lucruri prin joacă și explorare, o metodă pe care ea o numește „unschooling”. De la pregătitul cărnii, la semănatul semințelor și prinderea peștelui, educația copiilor ei este departe de normele zilelor noastre. Totuși, Taylor și soțul ei, Nick, cred cu tărie în această abordare alternativă, care pare să meargă foarte bine.
Familia nonconformistă are o mulțime de fani online, respectiv 317.000 de urmăritori pe Instagram și 72.400 de urmăritori pe TikTok.
„Școala mi-a omorât spiritul, mi-a întârziat funcția creativă și mi-a luat timp prețios – nu vreau ca și copiii mei să aibă aceleași regrete. Câteva lucruri pe care copiii mei le-au învățat și pe care nu le-ar fi învățat într-un mediu școlar tradițional includ cum să taie puii pentru carne și cum să folosească un cuțit în siguranță. De asemenea, au învățat cum să crească pui, cum să îi îngrijească, precum și cum să identifice iedera otrăvitoare și să trateze o iritație cu ierburi, cum să planteze o grădină, să semene semințe și cum să taie lemne. Alte abilități includ cum să faci pâine și iaurt din aluat de la zero, cum să prinzi și să fierbi languste sălbatice”, a declarat Taylor, fosta profesoară certificată de școală primară, din Arkansas, SUA.
Dar copiii nu învață doar „abilități fizice”. Părinții îi învață și cum să „gândească critic”. Chiar dacă susține că nu îi va învăța să socotească, nu exclude această varientă dacă va fi neapărat nevoie. Copiii săi nu sutn deloc în urma colegilor care merg zilnic la școală, ba chiar se situează la un nivel mai avansat față de unii dintre ei.
„Nu ne reținem sau ne protejăm în mod special copiii de anumite subiecte; deși eu personal nu îi voi învăța calculul, nu înseamnă că nu îl vor învăța dacă vor avea nevoie. Vom preda copiilor noștri materiile de bază. Filozofia este, de asemenea, o parte importantă a culturii familiei noastre. Atât eu, cât și Nick ne-am specializat în filozofie la University of North Texas, iar Hudson urmează în prezent un curs Outschool pe această temă. Lectura este foarte importantă pentru noi – avem o mulțime de cărți și băieților le place să citească cu voce tare. Hudson cunoaște alfabetul, știe să scrie și a început să știe să citească. Deoarece, din punct de vedere tehnic, abia a început grădinița, este la același nivel cu colegii săi din școlile publice”, a mai explicat Taylor.
Taylor a împărtășit, de asemenea, ce a inspirat-o să își crească copiii într-un mod atât de deosebit. Ea a spus: „Cariera mea didactică nu a decolat niciodată. Îmi făceam stagiul de predare când am rămas însărcinată cu Hudson în 2017. Am văzut sistemul din interior și am optat să mă retrag, atât ca opțiune de carieră, cât și ca opțiune pentru copiii mei. În timpul stagiului de predare, îmi amintesc că aveam conversații cu o fată de clasa a cincea despre matematică. Nu se descurca bine și era nevoită să facă o oră în plus pentru a recupera – era sfâșietor, pentru că era în fruntea clasei când venea vorba de citit și scris. Sistemul o făcea să se holbeze la pereți în timp ce noi o învățam probleme de matematică de care nu-i păsa.
Mi-a amintit de propriile mele traume educaționale și m-a pus pe calea de a le oferi copiilor mei mai multe opțiuni – și de a-i inspira și pe alții să facă același lucru. Și cu noua mea viziune asupra lumii ca mamă, am știut că vreau să fac homeschooling. Socializarea este preocuparea numărul unu adusă în discuție cu privire la homeschooling, și pe bună dreptate. Dar să fii repartizat la un birou, să mergi în linie dreaptă, să ridici mâna pentru a vorbi, să ceri permisiunea de a folosi baia – asta este socializare? Pentru mine, socializarea unui copil seamănă cu alergatul în natură sau într-un parc cu alți copii. Socializarea se întâmplă în viață”, a mai povestit tânăra profesoară pentru sursa citată.
Taylor a dezvăluit, de asemenea, cum arată o zi obișnuită din viața familiei sale: „Ne trezim și luăm micul dejun, care constă în ouă proaspete de la fermă, cartofi și ardei. După micul dejun, de obicei facem mici lucrări de bricolaj. Am descoperit că, cu cât ieșim mai repede afară, cu atât mai bine ne merg zilele. Îi duc pe copii la locul de joacă din pădure și îi pregătesc cu o activitate artizanală, cum ar fi pictura. De obicei, le ofer doar materialele și o sugestie, apoi îi las să creeze ce vor. Eu fie fac yoga, fie ridic greutăți în timp ce ei meșteresc”.
După dimineața creatică, familia face o plimbare sau o drumeție, apoi Hudson merge la cursul său online. Ziua continuă cu un pui de somn pentru cei mici, un prânz în familie și o activitate mai amplă pe care o fac împreună, cum ar fi să construiască ceva din lemn, să înoate la pârâu, să identifice plante și flori sau să joace șah. Fosta profesoară a adăugat: „În alte zile facem o excursie și mergem să căutăm cristale la una dintre numeroasele mine de cristale din Arkansas sau vizităm muzeul copiilor din Hot Springs. Nu avem un program zilnic strict, chiar și vremea se schimbă de la o zi la alta, la fel ca și oamenii”.