Românilor nu le convine deloc digitalizarea pe care aceste lanțuri de magazine, Lidl, Kaufland, Auchan și Carrefour, le-o impun. Nu le place deloc faptul că trebuie să-și scaneze de unii singuri produsele la casele de marcat fiindcă au multe erori și tot trebuie să stea la coadă.
Citește și Cât consumă un televizor lăsat non-stop în priză! Picătura chinezească care te va arde la buzunar
Spre exemplu, recent, o femeie din cartierul Giulești și-a povestit pățania cu cei patru retaileri pe un grup de Facebook. Mesajul ei a devenit viral pe internet. Femeia a spus că nu i se pare în regulă ca după ce termina cumpărăturile să mai fie oprită la o altă coadă ca să arate bonul fiscal.
”Dragă Lidl, Auchan, Carrefour, Kaufland și toate celelalte magazine care au case de marcat automate. Vă îndreptați acum spre case de marcat automate aproape exclusiv. Doamna care verifica bonurile la ieșire oprea pe toată lumea. Nu am ales să particip la acea nerozie, deja. Îmi umplusem coșul, am golit coșul, am scanat articolele, mi-am umplut din nou coșul. Am auzit-o spunând “umm – Scuzați-mă” în timp ce continuam să merg și am ridicat bonul deasupra capului meu, părăsind magazinul. Fie aveți încredere în mine să fac singur plata, fie puneți casierele înapoi la locul lor, așa cum era înainte. Nu sunt interesat să dovedesc că am făcut treaba pentru voi”, a scris o femeie pe un grup de Facebook.
Clienta le-a recomandat reprezentanților supermarketurilor să nu renunțe de tot la angajarea de casieri. În plus, nu i se pare corect că nu are parte de niciun beneficiu, ținând cont că îndeplinește un rol pentru care ar trebui să se facă angajări.
”Dacă vreți ca eu să fiu un casier fără pregătire, atunci aceasta este problema voastră, nu a mea. Continuați să angajați tineri și să le oferiți oportunități de muncă. NU NE PLĂTIȚI SĂ NE SCANĂM PROPIILE CUMPĂRĂTURI. NU NE OFERIȚI REDUCERE DE ANGAJAT PENTRU A LUCRA PENTRU VOI. Semnat… Noi toți. Acestea sunt locuri de muncă de care avem nevoie atât tinerii cât și cei în vârstă.”, a mai scris femeia respectivă.
Mai mulți români s-au plâns de această situație, iar unii din ei au spus că nu au întâlnit probleme de genul acesta în țări precum Germania sau Austria. ”Eu mereu ma încurc la casele de marcat. În Austria și Germania nu exista asa ceva”, a comentat o doamnă la postare.
Clienților li s-a întâmplat să le dea eroare după ce și-au scanat produsele la casă. Apoi au fost nevoiți să le marcheze din nou. De multe ori acestora nu le e clar dacă li s-a procesat sau nu plata, chiar dacă pe aplicațiile bancare le apare că s-a efectuat.
”Total de acord. Frumos e cand intra casa in eroare la procesare plata si vine si zice ca trebuie sa scanezi din nou sau alta situatie cand vrea sa te prosteasca sa platesti de 2 ori ca vezi domne nu s-a procesat plata, dar pe telefon se vede clar ca ai suma blocata”, s-a mai plâns și un domn.