Preț carburanţi 31 octombrie 2023. Tarifele la carburanți pentru toate orașele din țară sunt publicate zilnic de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua în curs.
Preţul coşului zilnic de cumpărături a crescut cu 258% în ultimii 20 de ani. Produsul de bază care s-a scumpit cel mai mult
Preț carburanţi 31 octombrie 2023, aici
Preț carburanţi 31 octombrie 2023 Prețurile la carburanți pentru luni, 30 octombrie 2023, au fost afișate și nu au înregistrat modificări mari față de ziua anterioară. Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.83 lei și se găsește la acest preț în Cenad, Timiș, la stația Lukoil.
În ceea ce privește prețul la motorină luni, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.54 lei și o găsiți la acest preț în Motru, Gorj, la stația Petrom. Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.22 lei și se vinde la acest preț în București, la stația Lukoil, sectorul 3.
Mircea Coşea, despre scumpirile care îi aşteaptă pe români, în urma războiului din Israel: „Preţul la carburant va creşte. Asta e sigur”
Războiul din Orientul Mijlociu destabilizează economia la nivel mondial. Profesorul Mircea Coşea, expert în macroeconomie, a vorbit, în direct la Antena 3, despre efectele economice ale conflictului din Israel.
„Până acum câteva zile, criza era evidentă, din punct de vedere al violenţelor, al războiului. Acum, criza s-a accentuat, pentru că există o instabilitate evidentă politică în Israel. Există o poziţie care nu mai este de acord cu ce se întâmplă la nivelul Guvernului, deci este şi mai grav.
Două lucruri sunt importante, după părerea mea. Preţul la carburant va creşte. Va creşte, asta e sigur. Întotdeauna este indicatorul cel mai sensibil la astfel de probleme. Va creşte la benzină, la motorină. Problema care cred eu că va deranja este problema gazului”, a spus expertul în macroeconomie, Mircea Coşea.
Citeşte şi: Soția românului răpit de teroriștii din Gaza merge în Parlamentul României și este primită de premierul Ciolacu
„S-a creat încă un stres în economia mondială”
„Europa avea nişte acorduri în desfăşurare cu importul de gaz din Israel penru această iarnă. În Israel este un hub de gaz foarte bogat, care s-a format din resursele pe care le au în comun Israelul, Cipru şi Egiptul. Este o mare rezervă de gaz în partea israeliană. Or, deocamdată, acolo s-a întrerupt orice activitate. Deci va fi o problemă şi aici.
Însă, marea problemă este instabilitatea. Literatura străină occidentală chiar ieri spunea că s-a creat încă un stres în economia mondială. Economia mondială este stresată de acest lucru, mai mult decât a fost în legătură cu Ucraina, pentru că acest conflict poate să degenereze.
Se aşteaptă poziţia Iranului. Dacă Iranul mişcă din acest punct de vedere, imediat va fi o intervenţia la nivel aproape global şi ne va afecta şi pe noi.
Pe de altă parte, noi avem relaţii economice importante cu Israelul. Mai mult de jumătate din investiţiile noastre din Apărare sunt în parteneriat cu Israelul”, a mai spus profesorul Mircea Coşea.