Alex Penescu, mărturisiri din Infern, la 8 ani de la tragedia de la Colectiv. Ce a dezvăluit despre ce s-a întâmplat în clubul groazei: „Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea”

Deși pentru cei mai mulți finalul lunii octombrie este asociat cu Halloween-ul, pentru români această perioadă este marcată de o tragedie. Opt ani s-au scurs de la incendiul din Colectiv care a îndoliat o țară întreagă. Alex Penescu, unul dintre cei care au supraviețuit în clubul groazei, a dezvăluit cât de traumatizantă a fost această experiență pentru el și cât de grea a fost viața sa, de atunci.
Filip Stan
31 oct. 2023, 15:51
Alex Penescu, mărturisiri din Infern, la 8 ani de la tragedia de la Colectiv. Ce a dezvăluit despre ce s-a întâmplat în clubul groazei: „Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea”
Alex Penescu, mărturisiri din Infern, la 8 ani de la tragedia de la Colectiv. Ce a dezvăluit despre ce s-a întâmplat în clubul groazei: „Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea”

Pe data de 30 octombrie s-au împlinit opt ani de la tragedia din Clubul Colectiv, în urma căreia nu mai puțin de 65 de tineri și-au pierdut viața. Cu toate acestea, Alex Penescu, un tânăr care a fost prezent în clubul groazei, poate fi considerat norocos, deși a suferit peste 50 de operații în urma teribilului incendiu.

Citește și: Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în incendiul de la Colectiv, rupe tăcerea la opt ani de la tragedie: „România, un stat fără justiţie”

Alex Penescu a fost printre cei prezenți în Clubul Colectiv în seara de 30 octombrie, când concertul care trebuia să fie o bucurie s-a transformat în cel mai negru coșmar. Tânărul a luptat pentru viața sa și a fost supus la zeci de intervenții chirurgicale, încercând acum să ducă o viață cât mai normală posibil.

Alex Penescu este pianist în orchestra medicilor, iar cu aproape 8 ani în urmă, se afla în clubul Colectiv, bucurându-se de concertul live al trupei Goodbye to Gravity. Cu toate acestea, în noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu a izbucnit, aducând durere întregii țări. În doar câteva secunde, flăcările, declanșate de artificiile folosite în interiorul locației, au înghițit tavanul și stâlpii, provocând moartea a zeci de oameni. Tânărul a relatat cu tristețe faptul că cinci săptămâni din viața sa au dispărut ca și cum ar fi fost șterse de pe un computer. În această perioadă, el a fost în comă și a luptat pentru supraviețuire.

„Am aflat de la un radio, întâmplător, că ceilalți au murit. Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea, mă întreb uneori dacă este normal. Am puține amintiri, probabil că dacă sap mai adânc îmi voi aduce aminte totul, dar nu vreau. Le las acolo închise în sertărașe. Îmi amintesc că după ce am revenit din comă a venit echipa de kinetoterapeuți să începem recuperarea. M-au ridicat de pe pat și m-au lăsat sigur. Am căzut ca un sac de cartofi”, i-a declarat Alex Penescu lui Adrian Artene, în cel mai nou episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

Întrebat de către Adrian Artene dacă noi, românii, am învățat ceva din această lecție dureroasă, Alex Penescu a mărturisit că, din păcate, la 8 ani de la tragedia Colectiv, nimeni nu a învățat nimic din această lecție. Tânărul admite că există însă și niște oameni care au înțeles totuși ceva din această lecție dureroasă, asta în timp ce pentru victime și familiile lor s-a schimbat totul.

„E mult de discutat aici. E o întrebare pe care și eu mi-am pus-o de multe ori, care mi s-a pus în diferite interviuri, este un răspuns mai scurt și un răspuns mai lung. Răspunsul mai scurt e nu. Absolut nimic. Exceptând că în fiecare 30 octombrie o să punem un hashtag lacrimogen pe Facebook, să fie știrile pline de așa ceva și cam atât. Acum, răspunsul mai lung eu l-am împărțit în trei categorii: există un număr mic de persoane pentru care s-a schimbat absolut tot, a căror lume a fost întoarsă cu susul în jos și cu josul în sus, există o mână mică de oameni și mă bucur că există, îmi pare rău că e atât de mică, dar o mână de oameni care chiar au înțeles ceva și care au încercat să facă o diferență și mă refer aici la câțiva medici, la personal, la asistente, la oameni care chiar s-au implicat, care chiar au ajutat, și există marea majoritate pentru care nu că nu s-a schimbat nimic, dar pentru care este și un subiect inoportun, ca să spun așa”, a mai spus Alex Penescu pentru sursa citată.

În urma incendiului de la Colectiv, 65 de persoane și-au pierdut viața și aproape 200 au rămas cu sechele grave, străduindu-se acum să își pună viața pe un făgaș normal, atât cât este posibil. Alex Penescu a trecut deja prin zeci de intervenții chirurgicale, dar chinul lui nu s-a terminat aici.

„Am peste 50 de operații. Câte o să urmeze cine știe? Cele care s-au întâmplat cât eram internat, inclusiv în cele cinci săptămâni de comă, acolo numărul nu îl mai știu, estimez la câteva zeci de intervenții și cele de la momentul externării până acum care ultima oară când le-am numărat cred că erau vreo 30, 31, 32 de operații’, a declarat Alex Penescu pentru Click.ro.

Citește și: Nicolae Ciucă salută inițiativa CNAS. Care sunt măsurile anunțate de fostul premier la opt ani de la tragedia din Colectiv

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Jocurile Olimpice. Gimnastă exclusă din lot pentru un motiv neașteptat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
GIMNASTA SHOKO MIYATA RETRASĂ DE LA JO DE LA PARIS DUPĂ CE A FUMAT ȘI A CONSUMAT ALCOOL
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'