Biletul lăsat în parbriz de un șofer care a parcat pe două locuri pentru persoane cu dizabilități: „Am avut mare nevoie, dați-mi beep!”

Un șofer bucureștean a parcat pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități și a lăsat un mesaj în parbriz.
Alina Costache
31 oct. 2023, 16:40
Biletul lăsat în parbriz de un șofer care a parcat pe două locuri pentru persoane cu dizabilități: „Am avut mare nevoie, dați-mi beep!”
Bilețelul lăsat de un șofer în parbriz, după ce a parcat pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități

Un șofer și-a parcat mașina neregulamentar, pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități, și, ca să nu fie criticat prea dur de oameni, a lăsat în parbriz un bilețel. În bilet a scris că, în general, nu parchează așa și că, de data aceasta, a avut mare nevoie.

Șoferul le-a transmis celorlalți participanți la trafic să îi dea un „beep” sau să îl sune și va veni imediat să mute mașina.

Un bărbat a observat parcarea neregulamentară și bilețulul pus în parbriz. Ulterior, le-a fotografiat pe ambele și a publicat imaginile pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Citește și: Cât mai costă asigurarea RCA în funcție de mașină și șofer. Surprize mari pentru unii participanți la trafic

„Știu că am parcat greșit. De regulă nu parchez așa, dar acum chiar am avut mare nevoie. Vă rog dați-mi un bip sau sunați-mă și vin imediat”.

Postarea a fost văzută de mai multe persoane. Multe din ele au spus că, din moment ce șoferul are acest mesaj printat și colorat, e clar că îl folosește destul de des drept scuză pentru a parca neregulamentar.

„De regulă nu parchez așa, dar am printat aceast mesaj pentru ocaziile speciale care apar în fiecare zi”/ „Faptul că are o foaie printată, colorată și atât de bine aranjată, cam contrazice mesajul”, sunt o parte dintre comentariile de la postare.

Șoferii care parchează mașinile pe locurile destinate persoanelor cu nevoi speciale riscă să primească amenzi destul de mari, dacă nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Citește și: Amendă de 10.000 de lei pentru șoferii care parchează pe locurile destinate femeilor însărcinate. Legea a intrat în vigoare

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

„g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!